Най-доброто свинско със зеле по нов начин с една тайна съставка го прави неустоимо вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-доброто свинско със зеле по нов начин с една тайна съставка го прави неустоимо вкусно
Най-доброто свинско със зеле по нов начин с една тайна съставка го прави неустоимо вкусно
16459
Най-доброто свинско със зеле по нов начин с една тайна съставка го прави неустоимо вкусно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Замисляли ли сте се защо нашите предци са били толкова здрави и издръжливи? Разбира се, благодарение на активния начин на живот и хранене . Вземете например запорожските казаци, които се прочули с доброто си здраве и смелост по целия свят.

Има много легенди за диетата им и повечето от тях се считат за истина . Днес сме подготвили за вас ястие, приготвяно от казаците, връщащи се от дълги кампании и битки - зеле със свинско и просо. Благодарение само на една тайна съставка, тя придобива уникален вкус и става невероятно удовлетворяваща .

Съставките

  • свинско месо 900 г
  • свинска мас 100 г
  • картофи 500 г
  • лук 3 бр
  • моркови 200 г
  • корен от магданоз 100 г
  • целина 100 г
  • кисело зеле 500 г
  • просо 40 г
  • чесън 1 скилидка
  • дафинов лист 1 бр
  • сол 1 ч.л.
  • магданоз 20 г

Приготвяне

Изплакнете свинското месо, сложете в дълбока тенджера, налейте вода и загрейте на силен огън. Извадете пяната, намалете котлона и добавете един цял морков и лук. Варете около час при затворен капак. Извадете готовото месо от бульона.


Обелете и накълцайте останалите моркови, лук, целина и корен от магданоз, а след това пасирайте в тиган в масло или свинска мас до готовност.


Измийте киселото зеле, прецедете и оставете да къкри на слаб огън, като добавите малко бульон. Докато се задушава, пригответе тайната съставка: в хаванче или с помощта на пасатор смилате свинската мас със скилидка чесън, лук и магданоз.


Нарежете картофите на средни по големина кубчета и добавете в бульона. Когато е почти готово, добавете задушеното зеле и просо, последвано от сотирани зеленчуци.


Няколко минути преди зелето да е готово, добавете нарязаното свинско месо, свинска мас, дафинов лист и сол. След това изключете котлона и оставете под затворен капак за 20-30 минути.

Сервирайте свареното зеле горещо с лъжица заквасена сметана, нарязани билки и пресен черен хляб . 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft