Най-лесната и бърза рецепта за пърленки! Направете ги досущ като от заведение. Ето и къде се крие...
1 Февруари 2016
107470
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Много харесвате в заведение вместо хляб да си поръчате уханна и топла пърленка, нали? Е, можете да си я приготвите и в домашни условия. Никак не е сложно, а ви гарантираме, че е много вкусно!
Продукти :
1 килограм тесто (брашно, вода, мая, кисело мляко);
2-3 скилидки чесън, настъргани или намачкани;
350 гр сирене или кашкавал;
100 гр масло,
настъргано на едро; олио
От тестото се правят малки топки.
За по-лесно може предварително да си намажете ръцете с олио. Смесете и добре разбъркайте сиренето (кашкавала) с чесъна и маслото, за да се получи плънката. Разстелете тестените топчици, и във всяка от тях сложете от нея, като после я затворите, за да се получи плитчица с плънка. Отново оформете топки, а после ги разточете с точилка, намазана с олио, за да се получат вече готовите за печене пърленки. Оставете ги петнайсетина минути да престоят, а после ги изпечете или изпържете в тиган. Ако са изпържени, ще наподобяват на вкус мекици!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари