Най-лесният кейк
17 Януари 2014
69955
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 ч.ч. брашно с набухвател
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. размекнато масло
4 яйца
1 прахче ванилия
Сложете всички продукти в купата на миксера и започнете да разбивате, докато сместа стане гладка и хомогенна (като кексово тесто). Излейте я в намазнена и набрашнена кексова форма или кръгла тавичка и печете на 180 градуса за около 20 минути. Проверете готовността със суха клечица. Оставете кейкът да поизстине във формата няколко минути, след което го извадете върху кухненска решетка и охладете напълно.
Може да го украсите с разтопен шоколад или с глазура по избор, например: бучка масло с 1/2 чаша пудра захар, разтопено на микровълнова фурна, а след това разредено с няколко капки гореща вода.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари