Можете да се наслаждавате на вкуса на сладката варена царевица през цялата година. За да направите това, трябва да знаете този много прост метод за консервиране , благодарение на който царевицата перфектно запазва вкуса си. Консервирана царевица със сол и захар може да се съхранява на хладно място в продължение на две години.
Ето как да си я приготвите:
Подгответе царевичните кочани: отрежете горната и долната част. Поставете ги в трилитров буркан.
Изсипете 1,5 супена лъжица сол, 1 супена лъжица захар в буркана и напълнете с вряла вода.
Постелете дъното на голяма тенджера със сгъната кърпа. Напълнете тенджерата с вряща вода и поставете бурканите с царевица в нея.
Сложете съда на котлона и стерилизирайте за 30 минути на среден огън. Накрая затворете плътно бурканите с капаци.
През зимата тази царевица ще ви достави голямо удоволствие - просто отворете буркана, сварете кочаните и ще се потопите в лятото за няколко минути.