Най-лесният начин да си затворите царевица за зимата: има вкус на прясна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-лесният начин да си затворите царевица за зимата: има вкус на прясна!
Най-лесният начин да си затворите царевица за зимата: има вкус на прясна!
14794
Най-лесният начин да си затворите царевица за зимата: има вкус на прясна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Можете да се наслаждавате на вкуса на сладката варена царевица през цялата година. За да направите това, трябва да знаете този много прост метод за консервиране , благодарение на който царевицата перфектно запазва вкуса си.  Консервирана царевица със сол и захар може да се съхранява на хладно място в продължение на две години.

Ето как да си я приготвите:

Подгответе царевичните кочани: отрежете горната и долната част. Поставете ги в трилитров буркан.

царевици в буркан

Изсипете 1,5 супена лъжица сол, 1 супена лъжица захар в буркана и напълнете с вряла вода.

Постелете дъното на голяма тенджера със сгъната кърпа. Напълнете тенджерата с вряща вода и поставете бурканите с царевица в нея.

стерилизиране царевица

Сложете съда на котлона и стерилизирайте за 30 минути на среден огън. Накрая затворете плътно бурканите с капаци.

През зимата тази царевица ще ви достави голямо удоволствие - просто отворете буркана, сварете кочаните и ще се потопите в лятото за няколко минути.

царевица за зимата

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft