Най-лесното тесто

вход през zajenata.bg
Най-лесното тесто
admin
Добавена от: admin
160569
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно
1 кубче мая
1 бакпулвер
1/2 л кисело мляко
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка захар
малко масло за намазване на формите
За плънката на панцеротите:
Салам, кашкавал или сирене, кетчуп, риган и пр. -на вкус

Това е най-лесното тесто за всякакви кифлички, милинки и пр. тестени изделия. След като се замеси, тестото може да стои в хладилник 7-10 дни. Ако се замеси от вечерта, на сутринта е готово за ползване.

Приготвяне на тестото 
1. От всички изброени съставки се замесва тесто -  в брашното се прави кладенче, в което се добавят останалите сухи съставки и всичко се измесва с киселото мляко на меко тесто. След това купата, в която сме го сложили, се покрива с намазнен найлонов плик, но трябва да има достатъчно място за втасване на тестото, така че да не се разлее в хладилника. Оставя се да втасва в хладилник поне 8 часа или една нощ. 

За панцеротите: 

Продуктите за плънката се смесват. Вземат се топки от втасалото тесто, разточват се на кора, изрязват се на кръг с размера на формата, след което се намазват с плънката. Прихлупват се и краищата се притискат добре, след което приготвените панцероти се пекат в загрята фурна до зачервяване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft