Най-мекичките, пръхкави и топящи се в устата Мармаладки - точно такива стават по ТАЗИ рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-мекичките, пръхкави и топящи се в устата Мармаладки - точно такива стават по ТАЗИ рецепта:
Най-мекичките, пръхкави и топящи се в устата Мармаладки - точно такива стават по ТАЗИ рецепта:
14629
Източник: За Жената
Най-мекичките, пръхкави и топящи се в устата Мармаладки - точно такива стават по ТАЗИ рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

През 2015 г. рецептата за немски ванилени сладки на Александра беше обявена за най-добрата празнична рецепта от известния сайт за храна Food52.

Днес ви предлагаме да я опитате в наш вариант, като си приготвите най-мекичките и топящи се в устата Мармаладки. Няма да съжалявате, а с тях може да почерпите гости и роднини за предстоящите коледни и новогодишни празници. Ето необходимите продукти за тези Немски мармаладки :

Немски мармаладки

Необходими продукти за 60 броя: 

  • 200 г пудра захар
  • 1 шушулка ванилия, нарязана на парчета
  • 300 г размекната свинска мас
  • 250 г кристална захар
  • 1 яйце
  • 2 жълтъка
  • сок от 1 лимон
  • 1 чаена лъжичка ситно настъргана лимонова кора
  • 250 гр. смлени орехи
  • 600 гр. брашно
  • сладко от кайсии или шипки за слепване

Начин на приготвяне: 

Няколко дни преди приготвянето на бисквитките пудрата захар се смесва с нарязаната ванилия и се затваря в метална кутия с капак. Така ще получите ванилова захар.

В купа разбийте размекнатата мас с кристалната захар (обикновената) до получаване на крем. Разбийте яйцето, жълтъците, лимоновия сок и лимоновата кора.

Добавете смлените ядки и брашното, след което разбийте до получаването на гладко тесто.

тесто мармаладки

Снимка: YouTube

Покрийте и охладете за поне три часа или за предпочитане за една нощ.

Загрейте фурната на 160 градуса, ако е с вентилатор, а ако печете на обикновена фурна на 180 градуса. Поставете тестото върху добре набрашнена повърхност и разточете кора с дебелина около половин сантиметър.

Застелете две тави с хартия за печене и с помощта на малка формичка изрежете формички от тестото и ги наредете на известно разстояние в приготвените тави.

тесто сладки

Снимка: YouTube

формички сладки

Снимка: YouTube

Печете ги около 12 минути, за да останат бели. Оставете ги да се охладят в тавата за около 5 минути. След това ги прехвърлете върху решетка или равна повърхност, за да се охладят напълно.

сладки в тава

Снимка: YouTube

Когато са напълно изстинали, намажете всяка със сладко и ги слепете две по две. Оваляйте хубаво всяка сладка във ваниловата захар.

ванилови мармаладки

Снимка: YouTube

мармаладки с кайсии

Снимка: YouTube

сладки с кайсиево сладко

Снимка: YouTube

Подредете масленките в метална кутия и изчакайте 1-2 дни, преди да ги поднесете, за да омекнат хубаво.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft