Кашкавалки-душички от най-мекото тесто на света! Вкус, който ще ви преследва с дни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кашкавалки-душички от най-мекото тесто на света! Вкус, който ще ви преследва с дни!
Кашкавалки-душички от най-мекото тесто на света! Вкус, който ще ви преследва с дни!
7117
Кашкавалки-душички от най-мекото тесто на света! Вкус, който ще ви преследва с дни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

След като опитате това нежно и фино тесто , ще искате да го правите пак и пак. Тези пухкави кашкавалки са сравнително евтини, а стават много вкусни и доста лесни за приготвяне. Вече имате всички необходими съставки в кухнята, претеглете ги и ги пригответе, оставете ги да престоят на стайна температура, преди да започнете да приготвяте тестото за изумителните кашкавалени кифлички . Ето какво ви трябва:

Пухкави кашкавалки

Продукти: 

400 мл хладко мляко (2 чаши)

45 мл олио

2 пресни белтъка

1 супена лъжица захар (20 г)

1 пакетче суха мая (10 г)

6 чаши пшенично брашно около 720 г

1 чаена лъжичка сол ( 10 г)

За плънката:

150 г настърган кашкавал (чедър)

80 г масло

За намазване:

2 жълтъка

1 супена лъжица мляко (10 мл)

1 супена лъжица брашно (25 г)

5 супени лъжици вода (50 мл)

Приготвяне: 

Сложете две чаши топло мляко (хладко) в по-дълбок съд, добавете половин чаша брашно (45 мл), два белтъка, лъжица захар и пакетче суха мая. Разбийте добре с бъркалка, докато съставките се разтворят и сместа стане гладка.

май за тесто

Бъркайте няколко минути, след което започнете постепенно да добавяте 720 г брашно, смесено с 10 г сол. Първо бъркайте с лъжица или шпатула, докато брашното поеме течността и тестото се сгъсти, след което месете на ръка, докато получите компактно, незалепващо, средно меко тесто.

месене на тесто

тесто топка

Покрийте тестото с плик или прозрачно стреч фолио и го оставете на топло без течение за около 45 минути или докато удвои добре обема си. След изминалото време изкарайте въздуха от тестото, оформете го на питка и го разделете на две половини.

тесто втасало

Разделете всяка половина на 6 приблизително равни части (общо 12) и оформете топка от всяка част. Готовите тестени топки покривайте с плик, за да не изсъхнат, докато ги обработвате една по една.

парчета тестопарчета тесто

Вземете топка и първо оформете с пръстите на дланите си на тънка кора с размер на средна чиния, а след това я намажете по цялата повърхност с малко меко масло (разделете 80 г масло на 12 части или приблизително една чаена лъжичка масло за всяко парче тесто).

питка тесто

В единия край сложете настърган кашкавал, след което го покрийте с тестото и притиснете с пръсти, за да залепне. Съединете всички краища, за да не изтече кашкавалът по време на печене и навийте на руло. Подредете готовите кифлички-кашкавалки в тава, застлана с хартия за печене, и ги покрийте с плик да починат за 15 минути, докато втасат повторно.

кифлички с масло

кифлички кашкавалки

След изминалото време ги намажете със смес от два жълтъка и една лъжица прясно мляко, а в отделна купа пригответе другата смес от 1 лъжица брашно и 5 лъжици вода. Поставете тази смес в шприц или плик, отрежете ъгъла, след което направете диагонални линии върху кифличките.

раирани кифлички

Това е много интересна украса, особено ако приготвяте кифличките за гости, но разбира се можете да я пропуснете. Поставете кифличките да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути. 

кифлички печене

кашкавалени кифлички

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft