Ние всички правим грешки. Но едно нещо е, когато се учим от тях, а съвсем друго, когато те станат рутина. Грешките, допуснати по време на готвене , може да развалят ястието и тържеството. Затова трябва да ги отстраним своевременно и целенасочено. А ние ще ви помогнем!
Ако сте сигурни, че вие правите всичко правилно, проверете сами. А ако допускате въпросните грешки, то време е да научите тайната на съвършенството!
Махаме капака на тенджерата при варене на картофи
Това правило се прилага и при други зеленчуци. Махайки капака по време на готвене , всички витамини изчезват, а с тях и част от аромата и вкуса. Освен всичко останало, така се увеличава и времето за готвене .
Мием приготвените макаронени изделия
Това важеше преди, когато в магазините имаше само тестени изделия от мека пшеница . За да не залепват те, след като сме ги сварили, трябваше да ги мием. Днес, обаче, можем да купим паста от твърда пшеница . Ако се страхувате по навик за резултата, просто добавете към макароните малко масло.
Не добавяме сол на рибата
В повечето случаи, рибата загаря или се разпада, защото не се осолява. Посолете я 15 минути преди готвене. Не забравяйте да добавите сол към маслото , в която я пържим.
Не добавяме сол, когато варим яйца
Когато варим яйца, те се пукат. Това се случва често поради две основни причини - високата температура на водата и липсата на сол . Освен това, винаги трябва да варим яйцата в голям съд.
Разреждаме тесто с мая с чешмяна вода
Тестото с мая е много капризно, понякога не се надига. Най-честите причини - използването на вода от чешмата или старата квас . Чешмяната вода съдържа много хлор , дори и да е минала през филтър. Що се отнася до маята, купувайте само в прясно състояние.
Съхраняваме хляба в кутия
Хлябът запазва всички свои полезни свойства, когато го съхраняваме в хладилник . Това важи и за подправки, и за мед. Но доматите и бананите губят вкус и външен вид, когато се съхраняват в хладилника.
Надяваме се, че сме ви били полезни.