11 Март 2015
8467
Снимков материал: pixabay.com
Суровите ядки са извънредно полезни и редовно трябва да присъстват на трапезата. Те съдействат за предпазване от атеросклероза , инфаркт и мозъчен инсулт , благодарение на полезните мастни киселини, които съдържат.
Освен това, ядките са богати на витамините А, Е, C, B и ценни минерали.
Но за да бъдат още по-полезни, трябва суровите ядки да се консумират предварително накиснати в студена вода за няколко часа до една нощ. След това се изплакват обилно и се консумират.
По този начин от тях се отделят така наречените инхибитори - вещества, които потискат процесите на растеж в зародиша на всяка ядка.
Когато инхибиторите се отделят, се отключва процесът на покълване и активните вещества в ядката увеличават концентрацията си десетки пъти.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари