Невероятното крем Брюле: Усещането да разчупите слоя от карамелизирана захар с лъжичка е едно от най-прекрасните чувства на света. Въпреки това, вместо да отидете на ресторант и да давате големи суми пари за това кремообразно удоволствие, което се изяжда за няколко секунди, може и сами да си го направите у дома. И при това това много лесно!
Смесете сметаната с екстракта от ванилия и сложете сместа да се загрее. Трябва да бъде топла, но не да ври. В отделна купа с лъжица разбийте жълтъците с половината чаша захар, след което постепенно добавяйте топлата сметана и бъркайте с лъжица. Получената смес поставете в керамичен съд, който по-късно ще го поставите в дълбока тава, пълна с вода. Водата трябва да стига до половината на керамичния съд. Сложете крема да се пече на водна баня на 165 градуса около 45 минути. Крем Брюлето не трябва да бъде напълно твърдо, а да се поклаща като пудинг в средата.
Оставете го да се охлади и покрийте с прозрачно фолио. Поставете в хладилник и го оставете да престои два часа. След това, останалата половина от чашата захар, посипајте я върху тортата и с помощта на сладкарска горелка я карамелизирайте. Ако нямате такава, може да използвате и обикновена запалка за газов котлон. Оставете крема да се охлади половин час, а след това му се насладете с всички сетива!