Най-пухкавите и ароматни бабини кифлички с мая за утре за закуска

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-пухкавите и ароматни бабини кифлички с мая за утре за закуска
Най-пухкавите и ароматни бабини кифлички с мая за утре за закуска
30291
Най-пухкавите и ароматни бабини кифлички с мая за утре за закуска
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има ли нещо по-вкусно в света от домашно приготвени кифлички ? Ароматни пайове, ефирни бухтички, чийзкейк от извара ... Всяко семейство има своя собствена рецепта за подпис.

Майка ми живее в различен град и всеки път преди нашето пристигане пече най-вкусните кифлички в света. Пухкави и нежни като перушина от възглавници!


Кифлички с мая

Захарните кифлички във фурната са идеални за бюджетно печиво. Находка за младите домакини да практикуват печене с мая . Както казва майка ми: „

Кифличките, дори и с две леви ръце да ги правиш, винаги стават вкусни !“

Днес ще ви научим как да правите необичайни кифлички с мая. Необичайни, защото те трябва да се оформят по специален начин.

Тестото се издига добре, еластично и въздушно. Готовите сладкиши не застояват дълго време, можете да ги съхранявате в хартиена или найлонова торбичка. От това количество съставки се получават 17-20 кифлички.

СЪСТАВКИТЕ

  • 100 мл мляко
  • 100 мл вода
  • 400 г брашно
  • 1 яйце
  • 90 мл растително масло за тесто
  • 3-4 с.л. захар за тестото
  • 1 супена лъжица суха мая
  • щипка сол
  • 15 г ванилова захар
  • 0,5 с.л. захар за поръсване
  • 1 ч.л. канела
  • 50 мл растително масло за омазняване на кифлички
  • пудра захар

Ако суха мая нямате под ръка, не забравяйте, че 15 г прясна мая се равнява на 1 супена лъжица суха в гранули.

ПОДГОТОВКА

Смесете топлото мляко със захарта, водата и растителното масло. Добавете мая.

Разбийте яйцето със сол, ванилова захар и добавете към млечно-маяната смес.Добавете пресятото брашно на малки порции. Омесете мекото тесто и го оставете да втаса 1 час.
Разделете тестото на 15-20 еднакви парчета и разточете всяко на тънка кора.

Всяка намажете с растително масло и поръсете със смес от захар и канела.

За да оформите кифлички, направете разрез от центъра на кората до ръба и го навийте на кръг в конус.

Сложете кифличките върху намазнена тава за печене. Печете за 30 минути.Преди дасложите във фурната, намажете всяко парче със захар или разбито яйце. Печете за 30-40 минути при температура 180 градуса. За да предотвратите изгарянето на кифличките, ги покрийте с фолио или пергаментова хартия.

Поръсете готовите кифлички със захар или пудра захар. Оставете да изстинат напълно и сервирайте. Приятен апетит!

Ако имате проблеми по време на приготвянето на тестото, прочетете как да направите тестото бухнало, въздушно и вкусно за всяко печене . И никога не слагайте прекалено много захар в тестото с мая. С излишъка си ферментацията се забавя, при печене не бухва.

За тези, които постят, има страхотна рецепта за постно тесто с мая без мляко и яйца . Може да се използва за приготвяне на кайма, рулца и дори пица.

Харесва ли ви статията? Запазете рецептата и кажете на приятелите си как да направите кифлички с мая.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft