Най-пухкавите рогчета не се правят с масло или олио - ето как да остават мекички до 2-3 дни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-пухкавите рогчета не се правят с масло или олио - ето как да остават мекички до 2-3 дни:
Най-пухкавите рогчета не се правят с масло или олио - ето как да остават мекички до 2-3 дни:
16425
Източник: gotvach.bg
Най-пухкавите рогчета не се правят с масло или олио - ето как да остават мекички до 2-3 дни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тестените закуски са сред най-любимите на всички - баници, питки, мекички... Разнообразието е огромно и всички вариации са вкусни и апетитни.

Днес ви предлагаме да си направите обичаните домашни рогчета със сирене - такива, каквито ги купуваме от пекарната, но още по-мекички и вкусни. За целта ще заменим обичайното олио и масло в рецептата с нещо специално, така че тестото да остане мекичко няколко дни подред. Ето как се правят най-пухкавите и меки рогчета със сирене:

Домашни рогчета със сирене

Продукти:

2 яйца

10 гр.прясна мая

100 мл хладка вода

1 с.л.прясно мляко

1 с.л.захар

1 ч.л.сол

50 мл олио

150 гр.мас

приблизително 500 гр.бяло брашно

За плънката - 250-300 гр.сирене

Приготвяне:

Разтворете в хладката вода маята със захарта и щипка брашно. Оставете да се активира и шупне.

Отделно разбийте едното яйце с олиото. Пресейте брашното в купа, добавете солта и оформете в средата кладенче.

Вътре изсипете сместа с маята и сместа с яйцето. С дървена лъжица започнете да поемате постепенно от брашното, бъркайки. Когато получите каша, добавете маста (със стайна температура) и започнете да месите до получаване на лепнещо тесто. Покрийте с кърпа и оставете тестото около 30 минути.

От второто яйце вземете белтъка, рабийте го леко и добавете натрошеното сирене.

рогчета със сирене

Втасалото тесто разрежете на 4 части. Всяка част разточете на правоъгълник и в единия дълъг край сложете от сиренето. Навийте 4 стегнати рулца и всяко руло разрежете на 4 части. Поставете ги в тава, застлана с хартия за печене, и покрийте с фолио. Оставете ги отново да втасат за около 30 минути.

Разбийте жълтъка с прясното мляко и с четка намажете рулцата. Печете рогчетата в загрята фурна на 220 градуса около 15 минути - или до зачервяване.

пухкави рогчета със сирене

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft