Ако има нещо, което може да спаси имунитета ви, това е бета-глюканът . Тази съставка се получава от клетъчната стена на хлебната мая, а естествени източници на бета глюкан са храни като овес и ечемик , както и някои лечебни гъби.
Когато вече споменахме ечемика и бета глюкана, трябва да споменем, че водата, в която е варен ечемик, е изключително лековита. Досега сигурно сте я изхвърлили, но не го правете повече, запазете я, защото съдържа слуз, отделяна от ечемика по време на варенето. Тази вода е пълна с бета глюкан, така че добавете малко мед и ще получите страхотна напитка, която лекува възпалено гърло.
Това е изключително полезна съставка, която е изолирана за първи път през 1968 г. и може да се намери на нашите пазари. Стана доста популярна през последните няколко години, така че можете да закупите капсули с чист бета глюкан, сироп за възрастни и деца, сашета с прах, таблетки...
Известно е, че действа по два различни начина: стимулира образуването на костен мозък и по този начин производството на левкоцити и тромбоцити, които са първата защитна линия на тялото. Освен това активира макрофагите, вид левкоцитни клетки, чиято основна задача е да прочистват организма от отпадъчни продукти и да се борят с чужди тела.
Използва се при всички вирусни и бактериални инфекции и е истински спасител за жени и момичета, които се борят с ЧПВ (човешкия папилома вирус), защото този често срещан и досаден вирус се унищожава най-добре от силен имунитет, а бета-глюканът стимулира точно това - създавайки силен имунитет.
Също така е отличен избор за възстановяване след операция, химиотерапия, облъчване и други подобни. Но може да се използва и превантивно, особено когато преобладават вирусите, когато имунитетът ни е отслабен, като се има предвид, че всички спим лошо, храним се лошо, не се движим достатъчно и сме постоянно под стрес...
Ако изберете ечемична вода като източник на бета-глюкан , пийте поне един литър от тази вода на ден – бета глюканът ще спаси имунитета ви.