ШОКОЛАДОВА торта с орехи и локум - рецепта за шестица! Сочна, сладка и невероятно вкусна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ШОКОЛАДОВА торта с орехи и локум - рецепта за шестица! Сочна, сладка и невероятно вкусна:
ШОКОЛАДОВА торта с орехи и локум - рецепта за шестица! Сочна, сладка и невероятно вкусна:
4682
ШОКОЛАДОВА торта с орехи и локум - рецепта за шестица! Сочна, сладка и невероятно вкусна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е най-вкусният, сочен постен сладкиш с орехи и локум . „От години я ям с приятели и всички гости са възхитени от вкуса, включително и аз. Ето защо исках да споделя неговата рецепта, защото е тествана и много хора харесват вкуса“, ​​ни пише Ема за тази рецепта, която мнозина в кулинарните форуми оцениха с най-високата оценка от 10 точки.

Много вкусна и сочна торта с локум , която е чудесна за периоди на пости, но далеч не само тогава. Сигурни сме, че ще я харесате толкова много, че ще я приготвяте винаги, когато ви се прииска да си подсладите душичката с вкусна торта . В рецептата като мерки се използват чаша от 200 мл и чаша от 100 мл.

Най-сочната шоколадова торта с орехи и локум

Продукти: 

1 чаша бяло вино

1 чаша захар

3 кафени чашки олио

2 чаши брашно

1 бакпулвер

1 лимон - настъргана кора

2 чаши сода (газирана вода)

1 чаша чиста вода

1 супена лъжица какао

1 чаша смлени орехи

За крема:

250 г захар

1 чаша вода 

200 грама локум

200 гр.

счукани орехи

Освен това:

Мармалад по избор (или сладко)

Плодов сок за сиропиране

Начин на приготвяне: 

В по-дълбок съд сложете чаша вино, захарта и три чаши олио. След това добавете пресятото брашно и бакпулвера, настърганата лимонова кора. Разбъркайте, след което добавете газираната вода, обикновената вода, какаото и натрошените орехи.

сухи продукти

Разбъркайте отново, докато получите гладка течна смес. Намажете тавата за печене и я покрийте с хартия, след което изсипете сместа и я разпределете равномерно, като разклатите формата. Загрейте фурната на 200 градуса.

хартия за печене

Пече се 30 минути на 200 градуса и още 10 минути в изключена фурна. Кората ще бъде леко напукана. След като изстине, кората се нарязва на 4 равни части. След това пригответе крема и извадете мармалада, за да омекне на стайна температура.

Сложете на огъня 250 г захар, чаша вода и 200 грама локум, след което загрейте при непрекъснато бъркане, докато се разтопи и се получи гладка смес. След това добавете 200 гр. счукани орехи, разбъркайте и когато сместа стане плътна, оставете настрана да изстине.

Намажете всяка кора (за да стане по-сочна я сиропирайте с малко плодов сок или мляко) първо на тънък слой с мармалад (леко загрят), а след това и с крема. 

плодов сироп

крем от локум

Наредете корите една върху друга. Отгоре поръсете счукани орехи, лешници... или комбинация по избор и вкус. 

торта с локум

торта с орехи и локум

След като престои няколко часа в хладилник, става наистина разкошна!

торта с орехи и локум

Да ви е сладко!

сочна торта с локум

резен торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft