Най-сочните кюфтенца стават от кълцано месо - като ги боцнеш, цвърчат в тигана!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-сочните кюфтенца стават от кълцано месо - като ги боцнеш, цвърчат в тигана!
Най-сочните кюфтенца стават от кълцано месо - като ги боцнеш, цвърчат в тигана!
6133
Най-сочните кюфтенца стават от кълцано месо - като ги боцнеш, цвърчат в тигана!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате наистина сочни кюфтета , тогава непременно опитайте тази рецепта за кюфтета от кълцано месо . С подходящите добавки пържените кюфтенца ще станат меки, сочни и много апетитни, идеални за празничната трапеза.

Сочни кюфтенца от кълцано месо

Продукти:

500 гр.

месо по избор

2 яйца

4 с.л. брашно

2-3 глави лук

сол и черен пипер на вкус

2 с.л. заквасена сметана

растително масло

Приготвяне:

Вземете месо по избор, изплакнете го добре и нарежете на малки парченца.

Нарежете лука на полумесеци или кубчета, добавете сол и го намачкайте с ръце леко и го оставете да си пусне сока.

Смесете месото с лук, сол и черен пипер, добавете заквасена сметана, разбъркайте, добавете брашно и омесете добре.

Загрейте растителното масло и с помощта на супена лъжица поставете купчинки от "каймата" в горещото олио. Пържете от двете страни до златисто кафяво. Може да се пържи и под капак.

Поднесете с прясна салата и сос по избор.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft