Тези трндафили са не само украса, но и много вкусни ...
Необходимо е:
1 опаковка бутер тесто 3-4 ябълки (красиви, червени) сок от 1/2 лимон 3 супени лъжици мармалад, канела, по желание пудра захар за поръсване
Приготвяне:
- Изцеждате лимон и смесвате с вода. Количеството трябва да бъде достатъчно, за да потапяте нарязаните ябълки.
- Ябълките измийте добре, нарежете на половина и почистете от семките. Нарежете на филийки.
- Нарязаните ябълки потопете в смес от лимон и вода и ги поставете 3 минути в микровълнова фурна, за да омекнат и да можете по-лесно да огъвате.
- Прецедете ги през цедка.
- Набрашнете работната площ и разстелете половината от бутер тестото във формата на правоъгълник. Ако е необходимо изравнете по краищата с нож. Сега изрежете 6 равни ленти.
- Мармаладът смесете с 2 супени лъжици вода, леко загрейте и смесете добре. Нежно размажете мармалада по тестото.
- Подготвените ябълки поставете лентите тесто като на снимката до половината на лентата, но внимавайте върховете на ябълките трябва да излизат от лентата. По желание поръсете с канела на прах.
- Повдигнете долната половина на лентата и я сгънете през ябълките. След това завъртете тестото заедно с ябълките и ще получите форма на роза.
- Регулирайте и малко набрашнете калъпа за мъфини. Подредете трендафилите от ябълки.
- Същата процедура се повтаря с втората половина от тестото.
- Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-45 минути.
- Оставете да изстинат, поръсете с пудра захар и почерпете.