Най-фината и деликатна КАДИФЕНА ТИКВЕНА супа - сгрява и душата, и небцето!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-фината и деликатна КАДИФЕНА ТИКВЕНА супа - сгрява и душата, и небцето!
Най-фината и деликатна КАДИФЕНА ТИКВЕНА супа - сгрява и душата, и небцето!
4370
Най-фината и деликатна КАДИФЕНА ТИКВЕНА супа - сгрява и душата, и небцето!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Невъзможно е да си представим есента без ястия от тиква: това могат да бъдат печива и, разбира се, супи. Специално внимание заслужава кадифената тиквена супа , която ще ви засити и стопли дори и в най-студения есенен ден. Супата се получава много нежна и копринено гладка, има приятен аромат и отличен вкус. Кадифената тиквена супа ще се хареса дори на онези, които преди са били безразлични към тиквата.

Кадифена тиквена супа

Необходими съставки:

  • тиква - 400 г;
  • лук - 1 глава;
  • моркови - 1 брой;
  • растително масло - 2 супени лъжици;
  • корен от магданоз (или целина) - 1 бр.;
  • картофи - 1 брой;
  • сметана - 200 ml;
  • сол, смлян черен пипер - на вкус;
  • магданоз;
  • масло - 5 гр.

За крутоните:

  • хляб - 200 г;
  • сух смлян чесън - 2 ч.л.;
  • растително масло - 1-2 супени лъжици;
  • провансалски билки - 1 ч.л.

Приготвяне на супата:

Нарежете тиквата, обелена и почистена от семките, на едри кубчета. Настържете морковите и корена магданоз или целина на едро ренде, лука нарежете на кубчета.

корен целина

Запържете лука и морковите в тенджера в сгорещено растително масло за няколко минути. След това поставете корена от магданоз или целина и тиквата в тенджерата. Налейте гореща вода, докато покрие леко зеленчуците.

тенджера с тиква

След като всичко заври, добавете сол и подправки на вкус и нарязаните картофи и варете до пълна готовност на зеленчуците.

тиква на котлона

тиквена супа със сметана

Когато тиквата и картофите омекнат, добавете сметаната в тенджерата. Добавянето на масло ще направи супата още по-кремообразна и ароматна. Последната стъпка е да пасирате всички съставки с помощта на пасатор.

крем супа пасиране

Приготвяне на крутоните:

За да направите вкусни крутони за супа, нарежете хляба на малки кубчета. Поставете хляба в плик и добавете сух чесън, провансалски билки и малко количество растително масло. Разклатете добре съдържанието на плика, за да разпределите подправките и маслото равномерно в хляба.

хляб с подправки

Поставете хляба върху тава, покрита с хартия за печене и поставете във фурната, предварително загрята на 190 градуса.

домашни крутона

Сервиране на супата:

Преди сервиране поръсете супата с наситнен магданоз и крутони, което ще направи вкуса на ястието още по-богат и интересен.

тиквена супа с крутони

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft