Най-хубавото е, че става и с готови блатове. По вкус не отстъпва на Тирамису, а излиза в пъти по-евтина!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-хубавото е, че става и с готови блатове. По вкус не отстъпва на Тирамису, а излиза в пъти по-евтина!
Най-хубавото е, че става и с готови блатове. По вкус не отстъпва на Тирамису, а излиза в пъти...
6831
Най-хубавото е, че става и с готови блатове. По вкус не отстъпва на Тирамису, а излиза в пъти по-евтина!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Признаваме си, че и ние най-обичаме сладичко. А какво по-вкусно от домашна торта , сочна и пълна с нежен крем ? Днешното ни сладко изкушение  е вдъхновено от една популярна в Русия торта от близкото минало .

Преди около 10 години тази торта се е продавала във всеки втори магазин, а тези, които не искали да плащат за вкуса й, си приготвяли  "Къдравия Ванка"  у дома, защото продуктите от списъка са били на разположение във всеки дом. Днес, когато в магазините има огромно изобилие на десерти, тази торта си остава не по-малко вкусна и примамваща, а и е толкова лесно да си я приготвим у дома!

Къдрава се нарича заради начина на приготвяне - единият блат се нарязва на парчета, всяко се потапя хубаво в сметана и се подреждат небрежно на купчина, след което се заливат с глазура. А кое по-популярно име в Русия от Иван?

Днес Ви предлагаме да опитате тази симпатична и вкусна рошла , за да се убедите сами, че на вкус не отстъпва дори на любимото на всички Тирамису! 

къдрава торта

Продукти

250 гр. брашно

90 гр. масло или маргарин

2 яйца

200 гр. кисело мляко

370 гр. захар

3 с.л. какао

5 гр. сода

700 гр. заквасена сметана

80 мл прясно мляко

30 гр. масло

Приготвяне:

  1. Разбийте яйцата с 180 грама захар до побеляване. Сместа трябва да е въздушна.
  2. Разтопете маргарина/маслото. Добавете към него яйчената смес и киселото мляко, заедно с угасената в оцет сода. Смесете добре всичко.
  3. Добавете пресятото брашно. Бъркайте, докато бучките изчезнат. Разделете тестото на две равни части. В едната добавете какао на прах.
  4. Покрийте две тави с хартия за печене и изсипете в едната бялото, а в другата - какаовото тесто.
  5. Печете в предварително загрятата на 170 ° С фурна в продължение на 30 минути. Щом блатовете се охладят, отделете ги от хартията. Нарежете белия блат на кубчета.
  6. Смесете сметаната със 120 грама захар. Бийте, докато захарта напълно се разтвори.
  7. Намажете тъмния блат със сметановия крем. След това нахвърляйте отгоре кубчета от белия блат, като потапяте всяко преди това в крема. В резултат на това трябва да получите нещо като хълмче.
  8. Отделно смесете 70 грама захар, 2 супени лъжици какао и прясното мляко. Оставете сместа да поври и дръпнете от огъня. Оставете глазурата леко да се охлади. Добавете маслото и разбъркайте.
  9. Залейте готовата торта с глазурата и я пъхнете в хладилника.
къдравият Ванка
Както винаги, можете допълнително да украсите тортата с настърган бял или черен шоколад, кокос и захаросани плодове. "Къдравият Ванка" бързо ще се превърне в един от любимите Ви десерти. Можете да импровизирате с блатовете: днес шоколадови късчета върху бял блат, утре - бели късчета върху шоколадов блат. По желание може да добавите между късчетата блат плодове от сладко или пресни такива - идеално подхождат вишни/череши, ананас, праскови... 
Приятен апетит!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft