Най-често срещаните грешки, които всички правим в кухнята

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Най-често срещаните грешки, които всички правим в кухнята
9935
Снимков материал: pixabay.com
Най-често срещаните грешки, които всички правим в кухнята

Почти всички се придържаме към правилото, че без измити ръце не трябва да започнем подготовката на храна. Но има още няколко неща, към които трябва да се придържаме, а правим обратното.

Ето кои навици в кухнята трябва да спрете още днес:

1. Миете пиле преди готвене

Специалистите не препоръчват измиването на пилешкото месо. Тъй като те твърдят, че с миенето на пиле в мивката преди топлинна обработка се образуват потенциално опасни съставки, които се намират в него.

Също така е важно добре да измиете дъската, ножа и повърхността, върху която сте резали месото.

2. След като нарежете храната не я поставяйте в хладилника

Нарезаните плодове и зеленчуци бързо се развалят, така че ако не ядете веднага, поставете в хладилник. В никакъв случай не връщайте в съда, където съхранявате останалите плодове.


3. Погрешно замразявате храната

Замразената храна би трябвало да бъде здраво завързана в плик и да не пропуска въздух, за да не се разпространяват неприятни миризми, но и кристалите лед да не развалят вкуса й.


4. Храната не варите и печете достатъчно дълго

Професионалните готвачи знаят да преценят кога месото е готово на допир, мирис или вид. Но в домашни условия се препоръчва използването на кухненски термометър. След всяка употреба измийте го.


5. Оставяте храната на стайна температура

Храната не трябва да седи на стайна температура за повече от 2 часа, помнете това.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft