Понякога, в сутрешния шум и суета просто не е достатъчно време, за да си подготвите хубава закуска , а не случайно всички казват, че закуската е най-важното ядене. Друг път вечер сте се прибрали от работа и сте толкова уморени, че дори и не ви се мисли как ще готвите тепърва. Това не е необходимо! За да се насладите на нещо вкусно, не е нужно да стоите в кухнята един час. Оказва се, че е достатъчно да имате под ръка една багета или франзела, да я напълните с нещо вкусно и да я изпратите във фурната или микровълнова печка за няколко минути и пред вас седи божествено вкусно ястие, дали за закуска или вечеря, няма никакво значение.
Искаме да споделим с вас най-простата рецепта за правене на точно това, нарича се "мързелива жена" . Разгледайте списъка със съставките и разберете, че всяка от тях присъства доста често във вашата кухня. Опитайте тази рецепта, определено ще ви хареса!
Съставките
франзела 1 бр.
печурки 200 g
кашкавал 100 g
Заквасена сметана 3 супени лъжици
лук 1 бр.
чесън 1 скилидки
Слънчогледово олио 50 ml
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Подготовка
Нарежете багета на парчета с дължина приблизително 5-7 см широка, като използвате чаена лъжичка, издълбайте средата, така че всяко парче да се превърне в паничка с дъното.
За да подготвите пълнежа, изчистете и фино нарежете гъбите,добавете скилидки чесън и лук. Запържете ги, като са готови добавете заквасената сметана, солта и черния пипер на тигана 5 минути преди края на готвенето, разбъркайте всичко добре.
Изпратете парчетата франзела в тавичка, намазана със слънчогледово олио. Леко напълнете "чашките" с пълнежа на багета и поръсете с настъргания кашкавал
Изпратете формата във фурната, загрята до 180 градуса в продължение на 7-8 минути, така че да се разтопи кашкавалчето
Поздравления, вкусните пайове са готови! Ако имате малко парче пилешко филе или някакъв друг колбас, не забравяйте да го запържете с гъби.
Ако рецептата ви е харесала споделете с приятелите си!