Кремообразна и шоколадова торта, която ще заобичате още след първата хапка. Прави се бързо и лесно, а се сервира добре охладена след обяд или кафе.
Пакетче тънки кори за торта
1,5 l мляко
2 пудинги от шоколад
200g захар
4 супени лъжици брашно
2 супени лъжици плътности
300g шоколад за готвене
250g млечен шоколад
3 пакетчета ванилия
200g масло или маргарин
50g масло или маргарин
50g млечен шоколад
1dl сметана
Загрейте първо литър мляко, докато заври и сложете в него оставащото мляко с пудинг, брашно и захар.
Когато крема стане готов, махнете го от огъня и добавете шоколада да се разтопи. Първо се разбърква с дървена лъжица и след няколко минути с миксер.
Смесете маргаринът или маслото с ванилията и добавете в охладения крем.
Нанасяйте по корито един дебел слой крем, докато не употребите целия.
Накрая, претопени всички съставки за глазурата на пара и залейте цялата торта. Нарежете на кубчета или правоъгълници и почерпете с охладена торта.