Как да си мариноваме зеленчуците за скара и да станат като от заведение

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си мариноваме зеленчуците за скара и да станат като от заведение
Как да си мариноваме зеленчуците за скара и да станат като от заведение
91866
Как да си мариноваме зеленчуците за скара и да станат като от заведение
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвянето на сочни зеленчуци на огън не е никак трудно, ако знаете няколко трика. Такова вкусно, здравословно ястие е достойна алтернатива на месните ястия или отлична гарнитура за тях. Можете да готвите всякакви зеленчуци на огън, но най-вкусните, разбира се, са сезонните.

Днес ще ви разкажем как да изпържите най-вкусните зеленчуци Тези три рецепти със сигурност ще ви харесат. Също така помнете: колкото по-вкусни са самите зеленчуци, толкова по-вкусен е резултатът. Ето защо най-важното е да изберете зрели и сочни. Тогава всяко от тези ястия ще се окаже необичайно вкусно и нежно. Истинска наслада!

 

Най-вкусните зеленчуци 

Сезонна печена зеленчукова гарнитура

Една проста и гъвкава гарнитура от печени тиквички, домати и патладжан се оказва не само вкусна, но и несъмнено полезна.

 

Съставки

2 тиквички
2 домата
1 патладжан
сол, черен пипер на вкус
подправки на вкус
зехтин на вкус
2 ч.ч. лимонов сок

 

Подготовка

Измийте добре зеленчуците и ги нарежете на 5 мм пръстени. Полейте със зехтин.
Загрейте скарата и пригответе зеленчуците на скара върху решетката от двете страни, докато омекнат.
Прехвърлете зеленчуците в чинията, добавете сол и черен пипер на вкус. Полейте с лимонов сок и зехтин, по желание украсете с билки.

 

Зеленчуков калейдоскоп

Зеленчуците на скара са чудесен начин да съчетаете бизнеса с удоволствието: да се храните вкусно и да получите много ползи. По желание можете да добавите към ястието и сирене фета или моцарела.

Съставки

1 тиквичка
1 чушка
150 г гъби
1 глава лук
8 чери домата
1 лют пипер
5 с.л.  зехтин
2 с.л. ябълков оцет
2 с.л. балсамов оцет
3 с.л.. соев сос
4 скилидки чесън
кориандър на вкус
магданоз на вкус
1 ч.л. червен пипер
сол, черен пипер на вкус
риган на вкус

 

Подготовка

Нарежете на едро зеленчуците и гъбите, обелете и изцедете чесъна, нарежете чушката и подправките.
Поставете зеленчуците и гъбите върху скара, намазана с растително масло и запържете до омекване.

Пригответе маринатата. За целта комбинирайте зехтин, ябълков и балсамов оцет, соев сос, подправки, нарязана чушка  и чесън в отделен съд.

Прехвърлете зеленчуците на скара в дълбок съд, залейте с марината и разбъркайте добре. Поръсете с накълцани билки.

 

Зеленчуци на скара

Толкова е вкусно само сред природата! Марината придава на това ястие изключителен аромат.

Съставки

1 патладжан
1 глава лук
250 г гъби
1чушка
2 с.л.  соев сос
100 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 супена лъжица бял винен оцет
1 супена лъжица  ким
риган на вкус

 

Подготовка

Пригответе марината: За да направите това, комбинирайте соевия сос, зехтина, изцедения чесън, оцета, подправките.
За гъбките отделете капачката от стъблото. Нарежете останалите зеленчуци по дължина на широки ленти. Залейте зеленчуците с марината и оставете за 2 часа.
Печете на решетка, докато омекнт, около 10 минути, като при необходимост намажете отново с марината. Обърнете зеленчуците и гответе още няколко минути.

Лесно самостоятелно ястие или вкусно допълнение към месото? Ти решаваш. Сочните, леко хрупкави зеленчуци, които са запазили всички аромати на залога, гарантирано ще впечатлят всеки. Приятен отдих на открито и забавни пикници!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft