Най- вкусните летни кюфтенца от тиквички, които някога сте яли. Ще ви потекат лигите още докато ги правите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- вкусните летни кюфтенца от тиквички, които някога сте яли. Ще ви потекат лигите още докато ги правите
Най- вкусните летни кюфтенца от тиквички, които някога сте яли. Ще ви потекат лигите още докато...
76425
Най- вкусните летни кюфтенца от тиквички, които някога сте яли. Ще ви потекат лигите още докато ги правите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато е зима, толкоз ни липсват тиквичките и си мечтаем за чиния, пълна с пържени или печени на фурна. Често ги сервираме с кисело мляко.

А когато дойде лятото, обичайно бързо ни писват.

През топлите месеци навсякъде ухае на пържени тиквички и чесън. По принцип не обичам да пържа, поради това винаги приготвям печени, но преди няколко дни ми хрумна идеята да приготвя кюфтенца от тиквички и съм очарована от вкуса им. Трябват ви наистина много малко продукти, за да си ги приготвите и вие.

Разбира се, бихте могли да използвате и други подправки. Аз обичам къри и затова го слагам почти във всяко ястие.

Можете да прибавите както ситно нарязан копър, така и чесън на прах. Експериментирайте смело и им се насладете.

 

Продукти:

3 броя тиквички
2 яйцa
1/2 ч.ч.брашнo
подправки: сол, чер пипер, къри

 

Начин на приготвяне:

Измивам тиквичките и ако съм ги купила от магазина, задължително ги беля. Когато купувам домашни тиквички, оставям ги с кората.

Настъргвам ги на едро ренде.

Посолявам и ги слагам в гевгир или голяма цедка за около 10-15 минути, за да се отцедят.

Накрая изстисквам останалата вода и ги премествам в купа. Добавям яйчицата.

След което брашното и подправките.

Разбърквам с лъжица. Сместа стои малко рядка, но това да не ви притеснява. Ако ви се стори прекалено рядка, просто добавете още малко брашно. Според мен ще стане и с галета.

Наливам малко олио в тиган с незалепващо покритие. Слагам да загрее на котлона. Котлонът трябва да е на умерен огън.

Изсипвам една лъжичка от сместа в тигана и леко сплесквам отгоре с долната страна на лъжицата, така че да се получи кюфтенце. Правя същото и с останалата смес.

Когато станат златисти от едната страна, обръщам ги и пържа и от другата.

Изваждам ги в чиния с кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. След това ги прехвърлям в друга.

Ако ви е омръзнало да ги сервирате с кисело мляко, копър и чесън, опитайте комбинацията кисело мляко със ситно нарязана мента. На мен ми допадна много и определено е доста освежаващо.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft