Най-важното във всяка салата е дресингът. Известната салата Цезар не прави изключение, това ястие има свой собствен сос. Мексиканският готвач, роден в Италия, Цезар Кардини, който го е измислил преди почти 100 години, никога не призна какви съставки използва. Въпреки това, десетилетия на опити и грешки са установили рецепта, близка до оригинала.
Класическата рецепта има съставка, която не винаги е лесен за намиране: Сос Уорчестършир . За щастие, той може да бъде заменен . Следователно, приготвянето на дресинг за салата изобщо не е трудно. Това се прави не само бързо, но и с минимални парични разходи. Опитайте и ще искате да приготвите любимия си "Цезар" само с този сос.
Съставки
пармезан 100 g
Лимонов сок 50 мл
Чесън 2 скилидки
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
майонеза 2 с.л.
Зехтин 0,5 с.л.
подготовка
Настържете пармезана на ситно ренде. Прекарайте чесъна през пресата. В малък съд комбинирайте майонезата, лимоновия сок, настъргания кашкавал и черен пипер (можете да използвате смес от чушки вместо черен пипер). Разбийте всички съставки с пасатор до гладкост.
Докато разбивате, добавете зехтина. Подправете със сол на вкус, разбъркайте.
Подправете салата Цезар с този сос преди сервиране. Ако не използвате всичко, можете да го съхранявате в отделен затварящ се контейнер в хладилника. Запазете рецептата в отметките си, за да не я загубите и кажете на приятелите си за нея!