Най- голямата тайна в приготвянето на сочни и вкусни кюфтета се крие в една щипка от тази...
28 Април 2017
361113
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Най-важното при приготвянето на кайма за кюфтета на скара е сместа да се меси дълго време. Хората обичайно мислят, че две-три движения са достатъчни.
Явно е необходимо да преразгледаме отношението си към подготовката на каймата, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
1 кг. кайма, смес от по-тлъсто свинско и телешко месо (2:1)
200 гр. лук
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
черен пипер
100 мл. вода
1 щипка захар (тайната подправка, която придава уникалния им вкус)
сол
Начин на приготвяне
Двата вида лук и магданозът се нарязват на ситно и заедно с останалите подправки и водата се прибавят към каймата. Каймата се омесва много добре, докато стане на конци. Оформят се кюфтета и се пекат на скара.
ИДЕЯ: Поднасят се гарнирани с пържени картофи, салата от зеле и моркови и лютеница, в която има праз, лют пипер и канела.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари