Най- добрата и вкусна закуска, която може да си направите и 6 начина всеки път да е различно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- добрата и вкусна закуска, която може да си направите и 6 начина всеки път да е различно
Най- добрата и вкусна закуска, която може да си направите и 6 начина всеки път да е различно
48645
Най- добрата и вкусна закуска, която може да си направите и 6 начина всеки път да е различно
какво четем
Приготвяне: 15 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 78 kcal

Омлетът е традиционно ястие за закуска: вкусно, здравословно, изисква минимално количество съставки и бързо се приготвя. Класическата му рецепта изглежда проста дори за ученик. Въпреки това, за да подготвите наистина вкусен и пухкав омлет трябва да знаете някои тънкости и кулинарни техники .

Днес сме подготвили за Вас отличен избор от рецепти. Като правило те се основават на обичайните комбинации от съставки. Но методите на подготовка и поднасянето приятно ще изненадат дори и най- претенциозните гастрономи. Всеки път, когато правите омлет по нов начин, можете да сте сигурни, че всички вкъщи ще са доволни и щастливи

 

Най-добрите омлет рецепти

Класически френски омлет

френски омлет

Съставки:

3 яйца
50 г масло
сол на вкус
бял или черен пипер на вкус

Получаване:

В средно голям тиган, разтопете маслото. Направете това при ниска топлина: маслото трябва да се разтопи постепенно. През това време разбийте в купата 3 яйца до хубава гладка консистенция.

В яйцата, смесени по този начин, поставете почти цялото масло (да, горещо, веднага взето от тигана), като разбърквате постоянно.

Добавете сол и пипер на вкус.

Изсипете сместа в тигана, в който сте разтопили маслото. На слаб огън правете омлета, докато започне да хваща златист цвят. Вземете си лопатка по-голямата на размер и намазнена.

Много внимателно с нейна помощ сгънете омлета на ролка. Докато го обвивате, той ще има време да се изпече отвътре и да остане мек отвън.

 

Омлет като на баба

съставки:

6 яйца
300 ml мляко
0,5 ч.л. сол
10 грама масло (за намазване на формата за печене)

Получаване:

Яйцата разбийте в дълбока купа. Изсипете млякото, солта. Разбъркайте добре с миксер. Намажете формата с масло. Височината на омлетата зависи от размера на вашата форма: колкото по-малка е формата, толкова по-голям ще е омлетът.

Изсипете сместа от яйцата и млякото във формата и я изпратете във фурната, загрята предварително на 180 градуса, в продължение на 25-30 минути. Забележки: омлетът ще се вдигне и след това ще падне - това е нормално; в дъното на формата се образува малко суроватка - трябва да е така; Не отваряйте фурната, докато върху омлета не се появи кора. Студеният или леко топъл омлет е още по-вкусен от горещия.

 

"Опитен" омлет

съставки:

3 яйца
прясно мляко 150мл
сол на вкус

Получаване:

Разбъркайте яйцето със сол до пяна, добавете мляко и отново разбъркайте. Масата трябва да е течна. Ако желаете, можете да добавите захар (ако искате сладък омлет) или зеленчуци (така че ястието ще има по-пикантен вкус).

След това има две възможности за готвене. Масата може да изсипете в буркан с винтова капачка, след това да го сложите в тенджера с вода и да го приготвите за 25 минути от точката на кипене на водата. Или сгънете две целофанови торбички (една в друга) и излейте там яйчната маса. След това вържете пликчето и го поставете във вряла вода в продължение на 30 минути.
След известно време извадете омлета, развийте го и сложете в чиния, нарязан на парчета. Омлетът става изключително вкусен и нежен, като суфле.

 

Диетичен омлет 

диетичен омлет

съставки:

6 яйца
20 г мляко (3% мазнини)
5 г лимонов сок
сол на вкус
10 грама масло

Получаване:

Отделете белтъците от жълтъците. Разбъркайте белтъците отделно, леко посолете, докато станат на гъста пяна. В процеса на разбиване добавете няколко капки лимонов сок. Това ще доведе до стабилизиране на протеина.

В жълтъците добавете мляко, сол и разбъркайте с вилица. Предварително загрейте тигана, разтопете парче масло върху него. Изсипете приготвените жълтъци с мляко и равномерно ги разпределете на тънък слой върху цялата повърхност. Когато жълтъците се запекат, поставете пяната от белтъци отгоре и пържете за още 5 минути на слаб огън, без да покривате тигана с капак. Можете да проверите готовността на белтъка, като го докоснете леко с пръста си - протеинът трябва да стане еластичен и да не залепва ЗА пръстите ви.

Внимателно извадете омлета, нарежете наполовина и сгънете внимателно, така че жълтъка да стои отвън. Става много красив!

 

Един "сърдечен" омлет

съставки:

3 яйца
50 ml сметана
2 картофа
1 домати
1 чушка
сол, черен пипер, подправки на вкус
маслото или олио за пържене

Получаване:

Нарежете картофите на много малки кубчета и ги запържете в тиган. Добавете ситно нарязаните домати и чушки, запържете добре. След това поръсете с подправки и като намалите топлината на котлона, оставете да къкри няколко минути. Яйцата разбийте със сметана и добавете към зеленчуците. Покрива се с капак и се оставя да къкри, докато стане.

Омлет във фурна

съставки:

8 яйца
1/2 голям лук
1 средно голяма чушка
200 грама шунка
1,5 супени лъжици растително масло
1 супена лъжица масло
500мл прясно мляко
200 г твърдо сирене 
сол, смлян черен пипер - на вкус

Получаване:

Лукът и чушката нарежете на малки кубчета. В малък тиган загрейте 1 супена лъжица олио и масло. На средна температура запържете лука и чушката с щипка сол и разбъркайте около три минути.
Нарежете шунката на малки кубчета и сложете и нея в тигана. като разбъркате още три минути, докато пипера и лука, докато омекнат. Премахнете от котлона и оставете да се охлади.
Яйцата разбийте в купа с мляко, сол и черен пипер. След това добавете сиренето и лука с черен пипер и шунка. Разбъркайте.

Изсипете сместа в леко омазанена тавичка с растително масло и печете в предварително загрята фурна за 200 градуса в продължение на 20-25 минути. Извадете от фурната, покрийте с кърпа и оставете за 10 минути. Нарежете и сервирайте за закуска или вечеря.

Коя версия на омлет ви хареса най- много? Не се страхувайте да експериментирате, опитайте всеки един. Вероятно ще намерите своята рецепта, която по-късно ще стане любима и във вашето семейство. 

Ако рецептите са ви харесали споделете с вашите приятели!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft