Как да приготвите оригинални яйца за закуска? Кулинарни идеи!
Яйца в лук
Вземете голяма глава лук и я нарежете на големи шайби. Внимателно отделете пръстените един от друг, за да не се разкъсат.
Яйца в пръстени от сладки чушки
Пригответе ги по аналогия с лука.
Яйца с бекон
Вземете малки формички за печене. В долната част и в страни разпределете бекон. В средата чукнете яйцето. Добавете сол и пипер на вкус и поставете в предварително загрята фурна в продължение на 15 минути при температура от 180 градуса. При сервиране, извадете ястието от формичките. Можете също да поръсите с настърган кашкавал.
Яйце в хляб
Вземете тост от бял или черен хляб. В средата направете дупка или разрез. Запечете хляба с масло от едната страна, обърнете го, счупете яйцето в кухината, овкусете със сол и черен пипер на вкус и изпържете, докато яйцата не станат готови.
Яйца в кифлички
Вземете кифлички. Деликатно изрежете горната част. Махнете вътрешността. В получените форми счупете яйцето. Добавете сол и черен пипер на вкус, поставете в предварително загрята фурна за 15 минути при температура от 180 градуса. При сервиране можете да украсите ястието със ситно нарязани билки.
Яйце в домат
Трябват ви кръгли домати по-големи от среден размер. Доматът е необходимо да е сочен. Внимателно отрежете горната част, махнете вътрешността. След това изсипете яйцето в доматите. Добавете сол и черен пипер на вкус, поставете в предварително загрята фурна за 15 минути при температура от 180 градуса. При сервиране можете да украсите ястието със ситно нарязани билки.
Изпечете картофите заедно с кората. След 10-15 минути, когато са готови, ги разрежете на две половини, издълбайте дупка и счупете яйцето вътре. Посолете и добавете черен пипер на вкус, върнете във фурната за още 15 минути на температура от 180 градуса. При сервиране можете да украсите ястието със ситно нарязани билки.
Яйце в авокадо
Ястието се приготвя по аналогия с яйцата в картофи.