Най-доброто, което можете да направите с гъбите, за да разкриете напълно вкуса им, е да ги изпържете. Този примитивен начин на готвене все още е най-добрият от най-добрите, въпреки всички нови технологии.
Гъби в бира - стара рецепта с интересна история.
Съставките
печурки 400 гр
яйце 2 бр.
Пшенично брашно 50 грама
кашкавал 65 грама
светла бира 200 ml
Слънчогледово масло на вкус
Подготовка
Рендовайте кашкавала и започнете да приготвяте сместа. Разбийте яйцата и добавете бира, а след това брашното и кашкавала. Разбъркайте всичко до хомогенна смес.
Гъбите се измиват и обелват.
Всяка гъба се топи в сместа и се запържва в растително масло до златисто кафяво. Ако приготвяте много гъби, по-добре е да използвате два тигани и да ги пържите наведнъж. Сервирайте ги горещи с любимия си сос .
За тестото е най-добре да използвате светла бира, защото тъмната може да даде нежелана горчивина на ястието.
Запишете си рецептата за гъби и се уверете, че е така.