Хлябът е основата на всичко и можете да го намерите във всеки дом. Но кой каза, че задължително трябва да хапваме познатия хляб ? Редакционният екип ни намери как да замени баналните рецепти с нещо наистина вкусно и лесно.
Това не е само вкусен хляб , а традиционна азиатска закуска . В Китай луковиците се правят по улиците, а в баровете се сервират бира, а в Узбекистан това е национално ястие!
съставки
Пшенично брашно 350 г
лук 1 брой
Зелен лук на вкус
захар 1 супена лъжица
сол на вкус
мая 1 ч.л.
Слънчогледово масло на вкус
газирана вода 180 ml
подготовка
Нарежете лука колкото е възможно по-ситно и оставете настрани. Загрейте малко сода и добавете маята и захарта. Оставете за 5 минути.
Пресейте брашното и го разбъркайте със солта. Добавете към водата с мая и изсипете 3 супени лъжици масло. Омесете тестото, след това добавете лука и отново месете, докато се разпредели равномерно.
Оставете тестото да втаса за 30 минути под кърпа.
Запържете тортилите в горещ тиган до златисто- кафяво от двете страни.
Содата е по вап избор, може да бъде заменена с вода. Но е по-добре да не се отказвате от пенливата вода, плоските питки с нея стават въздушни, еластични и нежни. Също така искаме да угодим на онези, които не харесват мазни храни : тези плоски торти могат да се приготвят във фурната, просто не забравяйте да направите няколко дупки в тестото.
След това не забравяйте да споделите с вашите приятелка, новата ви кулинарна находка!