Всеки път, като си купувате кайма изобретателните домакини се чудят как да разнообразят домашното меню и какво да сготвят за вечеря вместо скучни и банални кюфтета. Вече сме споделили с вас хиляди рецепта за мляно месо, но сега ще ви предложим една прекрасна лятна наслада с гъбки и кайма.
Деликатни кюфтета в гъбки под слой вкусно кашкавалче са прекрасен избор. Купувайки гъби за това ястие, изберете тези, които са по- големи. Ще ви бъде по-удобно. Не забравяйте да опитате тази рецепта, тя ще ви стане любима, сигурни сме!
Съставките
печурки 9-10 бр.
крема сирене 150 грама
лук 1-2 бр.
яйце 1 бр.
масло 20 грама
Слънчогледово масло на вкус
сол на вкус
Черен пипер на вкус
магданоз на вкус
кашкавал 100 g
заквасена сметана 2 супени лъжици
подготовка
Вземете големи гъби, отделете стълбчетата от шапките, изплакнете шапките, изсушете и поръсете вътре със сол.
Измийте и нарежете стъблата с лук. Запържете гъбите на двете страни в смес от сметана и слънчогледово олио в продължение на 1 минута.
След това изпържете нарязания лук и стълбчетата, докато станат златисти.
В дълбока купа комбинирайте мляното месо с пържения лук и стълбчета, подправките, крема сиренето и яйцето. Добавете сол и черен смлян пипер на вкус и разбъркайте всичко старателно.
Напълнете с получената смес шапките на печурките, поръсете с настърган кашкавал върху едро ренде. Покрийте кашкавала с мрежа от заквасена сметана и изпратете ястието в предварително загрята фурна от 180 градуса за 25 минути.
Воая, пълнените гъби са готови! Погледнете какво още можете да направите от мляно месо и не забравяйте да споделите тази рецепта с приятелите ви! Очакваме вашите отзиви в коментарите.