Не се прибирам без кофичка кисело мляко след работа, особено ако предстоят два почивни дни. Дългите готвения в нашата къща не са добре дошли. Правя все повече десерти с кисело мляко. Любимите включват тази, за която сега ще ви разкажа и въздушна торта с кисело мляко . Не добавям нито брашно, нито захар.
Може да имате въпрос, поради който ястието е сладко. Да, не добавям захар, защото използвам подсладено кисело мляко . Понякога дори го приемам с някакви добавки, например ягоди или кайсии. Така тортата с кисело мляко придобива далечен вкус на плодове.
Съставки
Йогурт 400 г
яйце 4 бр
Царевично нишесте 40 г
готвене
1 кофичка изсипете подсладеното кисело мляко в дълбока купа. Добавете към него яйца. Разбъркайте съставките с бъркалка до гладкост. Върху тях пресейте царевично нишесте.
Отново разбъркайте добре. Постелете тава за печене с хартия за печене. Изсипете сместа с кисело мляко във формата.
Печете сладкиша в предварително загрята на 170 градуса фурна за 35-50 минути. Готовност за определяне на златната му коричка. Уверете се, че сладкишът не загаря
Сервирайте деликатеса на масата леко охладен. Това ще улесни рязането. В паметта ми това е единственият пай с кисело мляко , който всъщност може да се направи само с 3 съставки. Привлекателното в тази рецепта е, че се приготвя лесно само за 30 минути. Хареса ли ви? Очакваме вашите отзиви в коментарите!