Най- лесната и бърза панировка, която съм правила, а вкусът е сякаш от заведение са правени
25 Февруари 2019
14365
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Приготвени така стават досущ като от заведение с тази разлика, че избягвате най- нездравословния момент с пърженето, е какво по- хубаво от това.
Пилешките ястия са известни със своя вкус, както и с бързина и лекота на приготвяне. Има много начини да придадете на това месо вкусен вид и необичаен вкус.
Най-добре е да се готвят пилешки гърди в галета .
По този начин месото се покрива със защитна кора, която не позволява сокът да изтича по време на печене. Ето защо, пилето се оказва сочно отвътре, но с хрупкава кора. Кашкавалът смесен с галетата, придава на ястието изискан вкус. Опитайте, няма да съжалявате!
сол на вкус
съставки
Пилешко филе600 g
Пшенично брашно120 g
пармезан100 g
Яйце 3 броя
Лимонов сок 2 супени лъжици
галета 1 щипка
Чесън на прах1 супена лъжица
Лимонова кора 0.5 супени лъжици
Черен пипер на вкус
сол на вкус
подготовка
В купа се смесват яйцата и лимоновия сок. В отделна купа смесете галета, пармезан, чесън, лимонова кора, сол и черен пипер. Оваляйте добре пилешките гърди или филета в брашното. Изтръскайте излишния материал, ако е необходимо. След това ги потопете в сместа от яйцата и лимоновия сок.
След това оваляйте от двете страни в галетата. Поставете пилешките гърди в тавичка покрита с алуминиево фолио.Загрейте фурната до 220 ° С.
Печете 20-25 минути, като завъртите гърдите веднъж около 10-12 минути.
Сервирайте със зеленчуци. Пилешко месо върви добре с моркови, чушки, краставици и маруля. Не забравяйте да споделите с приятелите си тази лесна и оригинална рецепта!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари