Най- лесната рецепта за бърз ябълков пай- в сезона на ябълките пека през ден у нас и никога не ми писва

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- лесната рецепта за бърз ябълков пай- в сезона на ябълките пека през ден у нас и никога не ми писва
Най- лесната рецепта за бърз ябълков пай- в сезона на ябълките пека през ден у нас и никога не ми...
97912
Най- лесната рецепта за бърз ябълков пай- в сезона на ябълките пека през ден у нас и никога не ми писва
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато, ако не сега, е време да си припомним многобройните рецепти за печива с ябълки. Независимо дали е хрупкава текстура или мека като прегръдка на баба . Лично аз свързвам ябълковият пай с есента и падането на листата. Искам да се увия в одеяло, да взема книга и да отхапвам на всеки ред с любимия ви деликатес.

Докато приятелките ми се мъчат с някакви завъртяни рецепти , аз готвя обикновен ябълков пай със заквасена сметана . Ястие, което не изисква много време и усилия, от година на година радва семейството ми с вкуса си. Сервирането му с горещо какао е просто истинско удоволствие за цялото семейство. Искам децата ми да си спомнят детството си по този начин.


 

Съставки

ябълки 4 

Пшенично брашно 1 чаша

Захар 150 гр

Яйце 5 броя.

Ванилия 15 g

Сметана 60 гр

Масло 100 гр

Бакпулвер 10 гр

Захар на вкус

Канела на вкус

Сол на вкус

 

Подготовка

Първата стъпка е да приготвите тестото. Разбийте яйцата в дълбока купа. Покрийте ги със захар и разбийте. Добавете щипка сол и разтопено масло. Разбъркайте отново.
Сега добавете заквасена сметана и ванилия към сместа. Разбъркайте съставките до гладкост. Смесете брашното с бакпулвера. Пресейте ги в купа с течна маса. Омесете до хомогенно тесто


Обелете ябълките. Нарежете пулпата на филийки или големи кубчета. Изсипете ябълките в тестото, разбъркайте всичко.

Постелете форма за печене с пергамент. Изсипете тестото върху него, разпределете го равномерно по повърхността. Печете пая в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути.


Времето зависи от размера на пая. Във всеки случай можете да проверите готовността на печеното изделие с клечка за зъби. Оставете готовия пай да се охлади за няколко минути и сервирайте. 

Поръсете пудрата захар и канелената смес върху ябълковия пай, преди да нарежете на квадрати . Между другото, можете да замените ябълките в рецептата с плодове. Но те трябва първо да бъдат поръсени с нишесте, така че сокът да се задържи вътре. Смятате ли, че нашите печени изделия могат да се превърнат в достоен заместител на шарлота? Споделете вашето мнение!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft