Колкото и да е зашеметяващо разнообразието от сладкиши в съвременните магазини, най-вкусните са останали в нашето детство . Някой си припомня тортите на мама, други са носталгични по бабини торти. Оттогава си спомням рецептата, която ще готвя дори със затворени очи. Толкова обичам майонезените бисквитки .
Много хора го наричат масленки . Всъщност такива печени изделия са хрупкави и ронливи по специален начин. Сервирам го на масата с горещо какао с мляко. В това има нещо уютно и домашно, не сте ли съгласни? Ако зад прозореца има киша и студ, бисквитки с майонеза ще ви развеселят!
Съставки
Майонеза 200 гр
Масло 200 гр
Захар 200 гр
Яйце 2 бр.
Пшенично брашно 4 чаши по 200-250мл
Бакпулвер 0,5 ч.л.
Ванилия 1 ч.л.
Подготовка
Замесете с хладноти масло брашното. След това към масата добавете яйца, майонеза, ванилия и обикновена захар. И накрая бакпулвер. Замесете меко и еластично тесто.
Прехвърлете го в купа и покрийте с найлоново фолио. Изпратете тестото в хладилника за 30 минути. Прекарайте тестото през месомелачка с дюза като на снимката.
Можете също да използвате приставката за вермицели. След това ще трябва да свържете няколко тръби към една бисквитка. Покрийте с лист за печене тавичката. Поставете заготовките върху нея.
Гответе тестени бисквитки във фурна, загрята до 180 градуса за около 20 мин. Ще видите кога са готови. В момента, в който станат румени и ще започнат да излъчват приятна миризма.
Поръсете готовите бисквитки с пудра захар и сервирайте. Ще бъде вкусно и ронливо дори 2 дни след готвене. Но разбира се няма да продължи толкова дълго. Кажете ни какъв вид сладки за чай се приготвят във вашето семейство? Очакваме с нетърпение да чуем за вашия опит!