Най- лесният начин да запазите чесъна пресен целогодишно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Най- лесният начин да запазите чесъна пресен целогодишно
9772
Снимков материал: pixabay.com
Най- лесният начин да запазите чесъна пресен целогодишно

Чесънът царува в нашата кухня по всякакви параметри, освен че е полезен, той допринася и за много ползи за здравето ни.За ползите от чесънът е известно от дълго време, освен това, това е - една от основните храни, които трябва винаги да са на една ръка разстояние. Просто не всеки знае как да го съхранява.

Съхранението на чесън е деликатен въпрос. В подходящите условия може да изкара до следващия сезон. В друг случай ще започне да гние или да покълне.

Затова днес ще ви предложим няколко трика как да го запазите свеж цяла година

 

Как да запазите чесъна цяла година

Благоприятните свойства на чесъна до голяма степен се дължат на факта, че той съхранява в себе си толкова много хранителни вещества. Ето защо, веднага след като започне да покълне (това се случва главно заради висока влажност), съдържанието на витамини започва да спада. 

Гниенето прави продукта неподходящ за употреба. Преди да сложите чесънът в мазето , той трябва да бъде внимателно изчистен, отстранете всички глави с петна, кухини и потъмняване.

Старомодно съхранение

Още преди изобретяването на хладилници, чесънът се сплиташе в плитка и висеше на хладно и тъмно място - на тавана или в избата. Така ч да се съхранява месеци без покълване, но какво, ако условията не позволяват да се съхранява по този начин?

Изгорете корените

Прясно набрания или закупен чесън винаги има корени. Да, те не са твърде видими, но именно тази солидна основа е отговорна за растежа на чесъна или не. За да го направите, изгорете го с кибрит, запалка или дори горелка.

Погребете го в сол

Този метод изисква кутия или трилитров буркан . Слоевете сол се редуват с глави на чесън и се затварят плътно. Така остават свежи за дълго време

Друг начин за спасяване на чесъна от влага е да се използват дървени стърготини, зърна, пепел или брашно вместо сол, при условие че горният слой на насипния продукт е с дебелина не по-малък от 2 cm.

Разтопен парафинов восък

Дългогодишният фолклорен метод се използва предимно от магазинерите: прясно събран чесън е потопен в разтопен парафин и се оставя да се отцеди и замрази. Така блокираният продукт не можеше да загуби свежест и дълго време е пълен със сок, без да се разваля.

Споделете нашата статия с тези, които не знаят как правилно да съхранят един от най-ценните продукти!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft