Най- лесният сладкиш с ябълки без мляко и яйца. Заради своята простата, спечели любовта на всяка жена

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- лесният сладкиш с ябълки без мляко и яйца. Заради своята простата, спечели любовта на всяка жена
Най- лесният сладкиш с ябълки без мляко и яйца. Заради своята простата, спечели любовта на всяка...
206613
Най- лесният сладкиш с ябълки без мляко и яйца. Заради своята простата, спечели любовта на всяка жена
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много рядко се среща човек, който не харесва домашно приготвените сладкиши. Само не забравяйте колко нетърпеливо очаквате всеки път, когато някой възрастен, независимо дали е баща, майка или баба, завърши магията в кухнята и ви викне да пробвате нещо вкусно.

Трябва да сте в състояние да приготвите ябълков пай, ако поне малко се имате за добра домакиня. И днес ще приготвим един прост пай с ябълки , сочни и умерено сладки.

 

Проста и вкусна рецепта за ябълков пай

Този сладкиш не случайно е наречен "Три чаши" ? и е подготвен по доста необичаен начин. Но поради своята простота,  успя да спечели универсална любов.

[обикновен ябълков пай]

СЪСТАВКИ

1 чаша пресято пшенично брашно Екстра Клас
1 чаша грис
1 чаша захар
1/2 Чл. стафиди
180 г масло
1,5 кг сладки и кисели ябълки (5-6 броя)
2 ч.л. канела
1 супена лъжица сода или бакпулвер
1/3 ч. Л сол
3 супени лъжици лимонов сок

 

ПОДГОТОВКА

Изсипете брашното, захарта и гриста в първия контейнер. Добавете 1/3 ч.л. сол и 1 супена лъжица сода. Разбъркайте до гладка текстура

[обикновен ябълков пай]

Обелете ябълките, премахнете ядрото и настъргайте. Добавете 3 супени лъжици лимонов сок. Разбъркайте добре. Добавете стафидите и канелата. Разбъркайте отново.

Вземете тавичката и разтрийте около 50 грама масло върху нея на равно ниво. Поставете останалите 130 грама във фризера - имаме нужда от тях за най-горния слой 

[обикновен ябълков пай]

Над масло в равномерен слой положете 4 супени лъжици от сместа от първата купичка. Подравнете, като по този начин получавате първия слой.

Поставете настърганите ябълки в следващия слой. Това ще изисква една трета от тях. Не забравяйте да подравнявате всеки слой.

[обикновен ябълков пай]

Повторете действието: поставете друг слой брашно от първата чиния, подравнете я и добавете слой ябълки. Не забравяйте да подравнявате всеки слой. След това отново се поставят слой брашно смес и отново слой от ябълки. Финалът ще бъде друг слой от сместа. На последния слой изсипете останалото масло във фризера. Отново на едро ренде. Подравнете

[обикновен ябълков пай]

Поставете сладкишът да се пече във фурната, предварително загрята до 180 градуса. Време за печене - 50 минути. Сладката и невероятно вкусна торта е готова. Остава само да я поднесете с любов към цялото семейство!

ябълков пай

Паят може да се подобри. Например, настъргайте орехи, може да добавите стафиди, а вместо канела можете да използвате макови семена, ванилия или нещо друго.

Познавайки тази рецепта на най-простата и вкусна торта , винаги ще бъдете готови за неочаквано посещение на гости. 

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft