Какво ще кажете за бърза и вкусна закуска , приятели? Всяка минута е важна сутрин, затова особено оценява рецептите, които изискват минимум съставки и време. Нашите рулца с бекон са идеални за всички
За това ястие е най-удобно да си купите нарязан хляб за тост и кашкавал, нарязан на квадратни филийки. Тогава рулцата ще се окажат идеално гладки и спретнати. Рулцата трябва да бъдат увити в дълги филийки бекон, но за целта можете да използвате обичайната тънко нарязана шунка.
Съставките
хляб 200 g
бекон или друг колбас по избор 200 g
кашкавал 100 g
кетчуп на вкус
майонеза на вкус
подготовка
Обелете и нарежете чушките на тънки ивици (ако не ги харесвате може и без тях) .Смесете кетчупа с майонезата. Нарежете кашкавалът на тънки филийки.
Леко препечете филийките хляб в сух тиган. След това внимателно ги разточете с точилка, намажете ги със смес от майонеза и кетчуп.
Поставете филийка кашкавал и чушка върху хляба. Навийте рулото и го увийте с 1-2 ленти бекон. Закрепете с клечки за зъби. Поставете рулцата върху лист хартия за печене Печете за 10-15 минути на 200 градуса, докато беконът стане хрупкав.