Най- обикновената и лесна шоколадова торта- не случайно и е любима на Кейт и Уилям

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- обикновената и лесна шоколадова торта- не случайно и е любима на Кейт и Уилям
Най- обикновената и лесна шоколадова торта- не случайно и е любима на Кейт и Уилям
16762
Най- обикновената и лесна шоколадова торта- не случайно и е любима на Кейт и Уилям
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Както всеки в кралското семейство , принц Уилям внимателно следи диетата си, но дори и такъв волеви човек има малките си слабости. Уилям е истински сладкоман, макар че може да устои на различни сладкиши, но не и на любимата му шоколадова торта .

На сватбата на принца и очарователната Кейт Мидълтън сладкарите приготвяха точно такава сладост. Уилям обича шоколадов десерт още от детството си, от времето на сладкия чай с любимата си баба. Опитайте кралския десерт и вие!

 

съставки

Млечен шоколад 100 g

захар 100 g

масло 100 g

Яйце 1 брой

курабийки или бисквити 200 g

 

подготовка

Разчупете курабийките или бисквитите на малки парченца. Разтопете шоколадът на водна баня. 

обикновена шоколадова торта
В дълбока купа смесете омекотеното масло със захарта, разбъркайте съставките, докато сместа стане бяла и захарта напълно се разтвори. За това са ви необходими приблизително 5 минути. Разбийте в получената маса яйцето, разбъркайте добре всичко, добавете разтопения шоколад и парчетата бисквити. Разбъркайте добре съставките.

Внимателно прехвърлете шоколадната маса в матрица (приблизително 20 см в диаметър),оформете я добре и я изпратете във фризера за 1 час, за да стегне 

обикновена шоколадова торта
Можете да украсите тортата с оригиналния шоколадов "паяк". Вземете още 100 г черен шоколад, разтопете го във водна баня и го изсипете в сладкарски шприц. Начертайте пергамента за печене, както е показано на снимката.

По линията внимателно нанесете шоколада.

обикновена шоколадова торта
Оставете декорацията да се втвърди, след това леко я преместете на върха на десерта и я поръсете с какао на прах.

Украсете тортата, колкото искате. За тази цел можете да използвате бисквити от трохи, шоколадови бонбони и да направите глазура, стопявайки 100 г тъмен шоколад с 1 супена лъжица слънчогледово масло. Дайте воля на въображението!  Не забравяйте да споделите такава проста рецепта с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft