Налята баница от 3 съставки - рецепта-подарък за вечно нямащите време! Мека като въздишка, от вкусна по-вкусна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Налята баница от 3 съставки - рецепта-подарък за вечно нямащите време! Мека като въздишка, от вкусна по-вкусна!
Налята баница от 3 съставки - рецепта-подарък за вечно нямащите време! Мека като въздишка, от...
32293
Налята баница от 3 съставки - рецепта-подарък за вечно нямащите време! Мека като въздишка, от вкусна по-вкусна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато е средата на работната седмица, домакините често искат да приготвят нещо просто, бързо и все пак много вкусно, защото знаем, че домашно приготвената храна винаги е най-добрият и здравословен вариант.

Днес ще споделим с вас една много бърза рецепта за приготвяне на наливна баница . Буквално просто смесвате съставките и изсипвате във формата за печене. След това всичко, което трябва да направите, е да я изядете и да се насладите на божествения й вкус.

Наливна баница

Продукти:

Бърканото тесто е много вкусно и се приготвя със скоростта на светлината. Освен това за приготвянето му ще ви трябват само 3 съставки:

 6 яйца

300 мл прясно мляко

100 г сирене/кашкавал по избор

Ще ви трябва и 1 чаена лъжичка сол, ако сиренето или кашкавалът, които използвате, не са достатъчно солени.

Начин на действие:

Разбъркайте яйцата в по-дълбока купа. Разбийте ги с кухненска бъркалка и добавете сол. Когато яйцата се разбият, добавете постепенно млякото при непрекъснато разбиване с тел.

тесто баница

Към цялата смес настържете 100 г сирене/кашкавал по избор. След това включете фурната на 200 градуса, за да се загрее добре. Междувременно вземете огнеупорен съд (в рецептата се използва средно голям кръгъл съд).

Намажете съда с масло отдолу и отстрани, намажете добре, за да не залепне баницата по съда, и в същото време да поеме вкуса на маслото. След това изсипете сместа в тавата и печете на 200 градуса за 35-40 минути.

наливна баница

През това време налятата баница ще втаса и ще получи красива златисто-жълта коричка. След като се изпече, изчакайте да изстине малко и я сервирайте веднага с кисело мляко или нещо по ваш вкус. Можете да я приготвите за закуска, обяд или вечеря. 

крем баница разрез

парче баница

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft