Когато е средата на работната седмица, домакините често искат да приготвят нещо просто, бързо и все пак много вкусно, защото знаем, че домашно приготвената храна винаги е най-добрият и здравословен вариант.
Днес ще споделим с вас една много бърза рецепта за приготвяне на наливна баница . Буквално просто смесвате съставките и изсипвате във формата за печене. След това всичко, което трябва да направите, е да я изядете и да се насладите на божествения й вкус.
Наливна баница
Продукти:
Бърканото тесто е много вкусно и се приготвя със скоростта на светлината. Освен това за приготвянето му ще ви трябват само 3 съставки:
6 яйца
300 мл прясно мляко
100 г сирене/кашкавал по избор
Ще ви трябва и 1 чаена лъжичка сол, ако сиренето или кашкавалът, които използвате, не са достатъчно солени.
Начин на действие:
Разбъркайте яйцата в по-дълбока купа. Разбийте ги с кухненска бъркалка и добавете сол. Когато яйцата се разбият, добавете постепенно млякото при непрекъснато разбиване с тел.
Към цялата смес настържете 100 г сирене/кашкавал по избор. След това включете фурната на 200 градуса, за да се загрее добре. Междувременно вземете огнеупорен съд (в рецептата се използва средно голям кръгъл съд).
Намажете съда с масло отдолу и отстрани, намажете добре, за да не залепне баницата по съда, и в същото време да поеме вкуса на маслото. След това изсипете сместа в тавата и печете на 200 градуса за 35-40 минути.
През това време налятата баница ще втаса и ще получи красива златисто-жълта коричка. След като се изпече, изчакайте да изстине малко и я сервирайте веднага с кисело мляко или нещо по ваш вкус. Можете да я приготвите за закуска, обяд или вечеря.