Намазвам пилешкото, слагам домати на резени, поръсвам кашкавал, затварям половинките и пека-Не...
13 Март 2022
5571
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Благодарение на кремообразния сос, който смазва месото, то се оказва много меко, сочно, ароматно и невероятно вкусно.
Съставки:
- пилешки гърди, 2 бр.;
- масло, 20 г;
- чесън, 2 скилидки;
- сол, черен пипер, подправки;
- домат, 1 бр.;
- кашкавал 100 г
Процес на готвене:
- Месото се измива добре и се подсушава с хартиени кърпи, разрязва се през средата, за да се получи голямо парче и се разбива.
- Омекотено масло се смесва с любимите ви подправки за пилешко месо, сол и черен пипер.
- Разрежете домата на кръгчета и наредете върху пилето.
- Настържете кашкамвала на едро ренде и поръсете доматите, добавете малко сол и черен пипер.
- Намажете всяка пържола, наредете домати, кашкавал, сгънете навътре, да се образува плънка.
- Намажете форма за печене с олио и намажете пилето, намажете отгоре с чесново масло.
- Загрейте фурната на 200 градуса и печете около 30 минути до златисто кафяво.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари