Намерих рецептата в една моя стара тетрадка с рецепта: КАДИФЕНА ТОРТА - малък шедьовър с дъх на шоколад!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Намерих рецептата в една моя стара тетрадка с рецепта: КАДИФЕНА ТОРТА - малък шедьовър с дъх на шоколад!
Намерих рецептата в една моя стара тетрадка с рецепта: КАДИФЕНА ТОРТА - малък шедьовър с дъх на...
5989
Намерих рецептата в една моя стара тетрадка с рецепта: КАДИФЕНА ТОРТА - малък шедьовър с дъх на шоколад!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е рецепта за Кадифена торта от един от старите ми тефтери с рецепти. Може да има подобни версии на тази рецепта, но аз съм я правила много пъти и винаги става страхотна, затова реших да споделя рецептата с вас... Заради шоко-бананчетата, които се използват в пълнежа, разрезът не е много перфектен, но вкусът и текстурата са ...

поезия! Предлагам ви тази стара рецепта, която със сигурност ще ви хареса и на вкус, и на вид:

найлонова торта парче

Найлонова торта

Необходими продукти за блата: 

  • 7 белтъка
  • 16 с. л. захар
  • 1 с. л. лимонов сок

За крема:

  • 1 л прясно мляко
  • 16 с. л. захар
  • 7 жълтъка
  • 1 ванилов пудинг
  • 5 с. л. брашно
  • 3 с. л. нишесте
  • 1 пак.масло (250 гр.)
  • 1 пак.сметана
  • 10 бр. шоко-бананчета (десертче с шоколад и пухкав пълнеж, от магазина)
  • 200 гр. шоколад

ЗА УКРАСА: 

  • 2 пакетчета сметана за разбиване и малко газирана вода според указанията на опаковката.

Начин на приготвяне: 

Белтъците се разбиват на пяна като постепенно се добавят 16 супени лъжици захар. Разбийте достатъчно, докато захарта се разтвори и получите гладък, лъскав и твърд сняг.

отделяне белтъци

разбиване белтъци

белтъци със захар

гъсти разбити белтъци

разбити на сняг белтъци

Преди края на разбиването добавете лъжица лимонов сок. Сместа се разпределя равномерно в намаслена и набрашнена тава 25х35 см (или застлана с хартия) и се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса за 45 минути.

Сварете 700 мл мляко с 16 лъжици захар. Разбийте жълтъците, пудинга, брашното и нишестето в 300 мл студено мляко.

Разбийте с миксера до получаване на еднородна, хомогенна смес.

смес за крем

Уверете се, че съставките са смесени добре и няма бучки, след което бавно изсипете сместа в горещото мляко и варете крема при непрекъснато бъркане. Оставете настрана да се охлади, като бъркате непрекъснато, за да не хване коричка (или покрийте отгоре със стреч фолио).

сварен пудинг

гладък крем

Отделно разбийте маслото (маргарина) на пяна, а също така отделно разбийте 1 пак. сметана с газирана вода (сложете малко по-малко от необходимото, за да се получи по-плътна сметана). Когато кремът се охлади, започнете постепенно да го добавяте към разбитото масло, а накрая добавете разбитата сметана.

разбит крем

крем с масло

Разбъркайте добре до получаване на гладък, копринен крем. Разделете сместа на две равни части.

За крем №1: добавете 200 г разтопен шоколад към първата половина и разбъркайте, за да се разпредели равномерно. 

За крем №2: добавете ситно нарязани шоко-банани и разбъркайте.

белтъци разбити

Сглобяване на тортата: Редувайте блат-крем №1-крем №2-разбита сметана. 

найлонова торта украса

Тортата може да се сервира още същия ден, веднага след като се охлади в хладилника. Не е подходяща за замразяване.

найлонова торта разрез

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft