Намерих рецептата в тефтерчето на мама - бързо, лесно, евтино! Веднага го спретнах, а после се...
11 Октомври 2016
2208610
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако търсите успешна рецепта за бърз сладкиш , то вече я намерихте! Ще ви хареса толкова много, че ще я приготвяте повече от веднъж или два пъти ...
Тестото напомня бисквитен блат , а за плънката винаги ще се намери бурканче сладко в килера. Какво чакате? Запрятайте ръкави:
Бърз сладкиш с конфитюр
СЪСТАВКИ:
- 3 яйца
- 200 мл прясно мляко
- 90 мл олио
- 400 гр. брашно
- 200 гр.
захар
1,5 - 2 ч.л. бакпулвер
0.5 ч.л. сол
1-1,5 чаши гъсто сладко или мармалад
ПРИГОТВЯНЕ:
- Охладените яйца разбийте със солта, докато станат пухкави, като бавно ръсите захарта.
- Продължавайки да разбивате, налейте олиото, след това и млякото.
- На части добавете пресятото брашно и бакпулвера. Хубаво разбийте всички бучки. Тестото трябва да има единна, гъста консистенция, подобно на гъста маслена сметана. Не трябва да е прекалено рядко, иначе сладкото ще потъне в него.
- Постелете тавичка с хартия за печене, намажете я с олио и поръсете с брашно. Отгоре разпределете половината от тестото, отгоре изсипете сладкото, а след това - останалата половина от тестото. Загладете повърхността с лъжица.
- Поставете тавичката в предварително загрята на 180 градуса фурна, след това намалете температурата на 160 градуса и печете в продължение на 40-45 минути.
Готовия сладкиш поръсете с пудра захар, а когато се охлади, нарежете на парчета!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари