1 пиле
60 гр. масло
сол, черен пипер
риган
смлян червен пипер
130 гр. бекон
1 глава лук
1 супена лъжица пюре от домати
500 мл светла бира
150 гр. гъби печурки
1 супена лъжица олио
150 мл прясно мляко
1-2 супени лъжици брашно
1 жълтък
Измийте добре пилето и го подсушете с кухненска хартия. Нарежете го на 8 порции. Намажете месото хубаво със сол и черен пипер.
Нарежете ситно лука, а бекона нарежете на кубчета. Гъбите измийте добре и ги нарежете на четвъртинки.
В тиган на котлона запържете пилето в загрято олио от двете страни.
Когато е изпържено, извадете парчетата от тигана, а м същата мазнина запържете лука и бекона. След няколко минути добавете и доматеното пюре и хубаво разбъркайте, след което запържете още малко.
Добавете половината от бирата и излейте соса в тава за печене. В соса подредете парчетата пиле и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. След това долейте останалата бира.
Когато месото омекне, добавете в тавата гъбите (предварително запържени) и подправете със сол, черен пипер, смлян червен пипер и риган.
Разбийте в млякото брашното и жълтъка и ги налейте на тънка струйка в соса. Хубаво разбъркайте и върнете тавата във фурната да се допече.
Поднесете ястието топло с гарнитура от варени картофи.