Ако още не сте намерили своята рецепта за свински пържолки , днес ще ви представим една голяма вкусотия , за която не ви трябва кой знае какво. Пържолите с кашкавал и кисели краставички по тази рецепта стават невероятно крехки, ароматни и сочни.
Пържоли с кашкавал и кисели краставички
Продукти:
6 свински пържоли
150 г кашкавал
1 глава лук
2 бр. кисели краставички
10 г копър
3 супени лъжици майонеза
1 чаена лъжичка зърнеста горчица
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка черен пипер
Приготвяне:
Поставете пържолите (без кост) една до друга и с остър нож нарежете повърхността на месото на "решетка".
Посолете, подправете на вкус, обърнете и нарежете по същия начин и другата страна на месото. Подправете отново със сол и поставете върху тава за печене.
Смесете майонезата със зърнестата горчица и натъркайте хубаво всяка страна на месото.
Нарежете киселите краставици на филийки.
Обелете лука и го нарежете също на филийки.
Поставете резенчета лук и краставици върху всяко парче месо и поръсете с настърган кашкавал.
Печете на 180 ° C за около 30 минути. Поръсете с наситнен копър и сервирайте.