Невъзможно е да откажете такова меко, нежно и безумно сочно месо в зеленчуков сос! Дори най-жилавото месо с този лесен трик ще стане толкова крехко, че наистина можете да го ядете с устни без да го дъвчете! А тайната е проста - ето как да си приготвите най-крехкото месо в зеленчуков сос :
Най-крехкото месо в зеленчуков сос
Съставки:
Месо (например говеждо) - 2 кг
Сол и черен пипер на вкус
Целина - 2 стръка
Растително масло - 80 мл
Чесън - 2 скилидки
Лук - 2 глави
Моркови - 1 бр.
Чушка - 1 бр.
Сол, кориандър - 1 чаена лъжичка
Винен оцет - 1 супена лъжица
Вода - 400 мл
Захар - 1 супена лъжица
Мащерка, дафинов лист - на вкус
Приготвяне:
Нарежете месото на едри парчета, посолете и поръсете черен пипер от двете страни.
Изсипете растително масло в тиган, запържете чесъна и след това запечатайте месото от всички страни, докато образува коричка.
Извадете месото. Изсипете в същия тиган нарязаните зеленчуци: лук, целина, моркови, чушки. Подправете на вкус.
Налейте винения оцет, вода и захар, след което върнете месото обратно в тигана. Покрийте месото със зеленчуци, захлупете с капак и оставете да къкри 1,5 часа на слаб огън.
Извадете месото, пасирайте зеленчуците с пасатор на пюре.
Върнете месото, добавете мащерка и дафинов лист на вкус. Оставете да къкри още 10 минути под капак.
Сервирайте с варени картофи или друга гарнитура. Това е много вкусно, крехко месо, лесно се разделя на влакна - а в комбинация с ароматен зеленчуков сос е направо бомба!
Да ви е сладко!