"Можете да го правите сега и след това да ядете дни наред, докато отслабнете. Важно е само лекарството да престои 2 седмици, преди да започнете да приемате. Аз ги наричам "закуски" за отслабване, които са много вкусни.
Освен това можете да ги ядете като гарнитура към обяд като месо или риба, вместо да пържите картофи. За отслабване празът е наистина страхотен, а рецептата, както и ползите от него, може да прочетете по-долу" - това ни пише нашата читателка, която ни даде тази безценна рецепта с праз за отслабване :
Празът, както повечето зеленчуци, се счита за храни с високо съдържание на хранителни вещества. Това означава, че има много ниска енергийна стойност или калории, а от друга страна има наистина високо ниво на микроелементи (витамини и минерали).
Освен ниската калоричност, важни в процеса на отслабване са другите два компонента, съдържащи се в праза. Вода и фибри. Те могат да намалят чувството на глад, да насърчат чувството за ситост и да помогнат по естествен начин да се яде по-малко.
Празът може да помогне за подобряване на храносмилането. Това е така, защото празът е източник на фибри, които действат като храна за полезната чревна микрофлора. Ето какво ви трябва, за да си приготвите праз за отслабване :
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
1 кг праз
3-4 глави чесън
1 л вода
2 супени лъжици сол
2 супени лъжици ябълков оцет
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Празът се измива дълго време под течаща студена вода, докато от него се отмие и най-малката мръсотия. Също така измийте добре листата и всяка цепнатинка, където може да се задържи мръсотия или кал. Отрязват се само върховете на листата, които обикновено са изсъхнали.
След това нарежете сухата коренова част на чесъна, отстранете люспата и почистете скилидките. Можете да нарежете скилидките чесън на много ситно, но можете да ги разрежете и наполовина, за да не ви отнеме много време при приготвянето.
Празът се нарязва на малки кръгчета, а след това двете съставки се слагат в голям еднолитров буркан.
Смесете 1 литър чиста вода с 2 супени лъжици сол и изсипете течността в буркана.
Накрая добавете белия ябълков оцет и затворете плътно буркана със съответния капак. Обърнете с главата надолу и разклатете, след което оставете за 15 дни на хладно и тъмно място.
Яжте порция от приготвения маринован праз към основното ястие - ще бъде чудесна гарнитура и ще стимулира неусетно отслабването.