Пържолите приготвени така винаги стават сочни и крехки и свършват за миг

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пържолите приготвени така винаги стават сочни и крехки и свършват за миг
Пържолите приготвени така винаги стават сочни и крехки и свършват за миг
23461
Пържолите приготвени така винаги стават сочни и крехки и свършват за миг
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновено използвам свинско за котлети. По принцип не обичам да готвя този вид месо. Винаги ми става трудно и по някакъв начин негодно за консумация поради сухото месо, което се получава в повечето пъти. Може би съм лоша домакиня, а може би просто не е моята рецепта. Но има само една рецепта, при която свинското месо става добре и това във фурната със заливка .

Вкусът на това ястие напомня донякъде на френското месо .Става изключително крехко и сочно, топи се месцето в устата.

 

    
 

Съставки

Свинско филе 600 гр

Лук 1 бр

кашкавал 200 гр

Яйце 4 бр.

Кисело мляко 6 с.л. 

Сол 1,5-2 ч.л.

Черен пипер (смлян) 1 ч.л.

Червен пипер 1 ч.л.

 

 

Подготовка

Нарежете парче свинско месо на филийки с дебелина около 1 см. Поставете ги на дъска и разбийте с чук. Подправете котлети със сол и черен пипер, поръсете с червен пипер. Пасирайте подправките.
Сварете яйцата твърдо, охладете ги и ги настържете на средно ренде. По същия начин настържете и кашкавала. Добавете сол и черен пипер. Разбийте съставките заедно с киселото мляко в дълбока купа. 


Обелете лука и нарежете на едри парчета. Разстелете го по дъното на съда за печене. Поставете котлетите на равномерен слой върху лука. Покрийте месото със сместа от кашкавала и яйцата.
Гответе във фурна, загрята до 180 градуса за 40 минути. Оставете готовото ястие да се охлади леко. След това го разделете на квадратчета и сервирайте.

Лично аз готвя месо под шуба поне веднъж седмично. Това е просто основно ястие, което може лесно да изхрани цялото семейство. Под такава заливка от кашкавал и яйца котлетите стават сочни и нежни. Перфектната рецепта за свинско месо. Хареса ли ви ястието? Споделете вашите впечатления!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft