Направих ги без яйца и мляко, а станаха по- пухкави и вкусни от обичайните, палачинки от ново поколение

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Направих ги без яйца и мляко, а станаха по- пухкави и вкусни от обичайните, палачинки от ново поколение
Направих ги без яйца и мляко, а станаха по- пухкави и вкусни от обичайните, палачинки от ново...
27978
Направих ги без яйца и мляко, а станаха по- пухкави и вкусни от обичайните, палачинки от ново поколение
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези палачинки станаха истински хит и всички искат от тях само вече. Толкова по-вкусни стават от традиционните, че ще ви станат любими.. Веднага ще се досетите, че палачинките в тестото няма мляко или яйца, а картофи. 

 

съставки

Пшенично брашно 2 чаши

Газирана вода 500-600 ml

захар 1 супена лъжица.

сол 1 ч.

Л

сода 1 щипка

Слънчогледово масло 4 супени лъжици

картофи 2 броя

Зелен лук 

 

подготовка

Сварете картофите, обелете и почистете.

За тестото, смесете брашното със сол, захар и сода. Налейте газираната вода и 3 супени лъжици слънчогледово масло. Разбъркайте до гладкост и се оставете за половин час.

Нарежете картофите на малки кубчета, нарежете лука, леко посолете на вкус, разбъркайте.

Загрейте омасленият тиган. Изсипете част от тестото, разпределете. Поръсете с малко картофи и лук. Когато дъното се запече и зачерви, обърнете палачинката. Поставете готовите палачинки в купчина под капак. 

Постни палачинки са чудесно извинение за удължаване на седмицата Масленица! Вижте още идеи за вкусна палачинка pripek, ако следвате връзката към нашата статия . Ще се радваме, ако споделите статията с приятели!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft