Сега, когато има пресни и вкусни патладжани по пазарите, би било грехота да не си приготвите нещо апетитно с лилавия зеленчук.
Предлагаме ви веднага да изпробвате тези фантастични рулца.
Продукти за 4 порции:
4 средни патладжана
100 мл нарязани домати от консерва
100 г извара
100 г бяло сирене
200 г кашкавал
олио
няколко скилидки чесън
риган
1 сушено червено люто чушле сол
Патладжанените рулца са чудесни на вкус
1. Нарежете патладжаните на ивици по дължина и ги накиснете в подсолена вода за 30 минути.
2. Запържете нарязаните на едро скилидки чесън за кратко, добавете доматите от консерва, подправете с риган и задушете за десетина минути. Сипете соса в тавичка.
3. Разбъркайте изварата с натрошеното сирене. Поставете от сместа в края на всяка ивица изпечен патладжан, навийте на рулце. Подредете ролцата върху доматите.
4. Настържете кашкавала върху рулцата. Запечете за десетина минути в загрята на 220 градуса фурна.
5. Докато е още топло, поръсете с риган и натрошеното люто чушле.